Green Day prvi put svirao novu pesmu “1981“… Da li je to stiže novi album?

0
262
Green Day/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Obožavaoci Green Daya koji su došli na njihov headline nastup na festivalu D’ete de Quebec u nedelju dobili su posebno iznenađenje, pošto su pop-pank ikone odsvirale novu, neobjavljenu pesmu pod nazivom “1981”.

Pesma je brzi, dvominutni blickrig koji podseća na albume Green Daya iz 90-ih, kao što su “Dookie“, “Insomniac“ i “Nimrod“.

Kakav gest lidera Green Daya: Izveo klinca na scenu, svirao sa njim,a onda mu poklonio gitaru uz poruku “ako sam ja uspeo, možeš i ti”

“She’s gonna bang her head like 1981.” Bili Džo Armstrong peva u više navrata u refrenu, u zašećerenoj melodiji koja je ivici koja razdvaja pop-pank i power-pop i koji podseća na Elvisa Kostela (kome je Green Day nedavno salutirao prethodno neobjavljenom obradom pesme “Alison“).

Green Day je objavio svoj najnoviji album, “Father of All Motherfuckers“ (često skraćeno na Father of All…), u februaru 2020. Posle pandemije korona virusa, sa zakašnjenjem su krenuli na Hella Mega turneju zajedno sa bendovima Fall Out Boys i Veezer, ali do sada nisu izvodili nijednu pesmu sa svog najnovijeg albuma.

Green Day na evropskoj turneji nastupaju ispod velikog natpisa na bini “Jeb.. Teda Kruza”

Veoma pažljivi pratioci benda su takođe istakli da je “1981“ pesma predstavljena u tizer video snimku koji je Green Day objavio 2022. Bend je podelio nekoliko klipova u kojima je prikazan projekat pod nazivom “1972“, za koji fanovi sumnjaju da bi mogao da bude naziv nove pesme ili njihovog sledećeg albuma. (Armstrong, bubnjar Tre Kul i basista Majk Dirnt su rođeni 1972.)

 

Green Day pravi nove stvari? Da li će se novi album zvati “1972”…

Solid State Logic je takođe u februaru objavio da se Green Day ponovo udružio sa super-producentom Robom Kavalom, koji je bio glavni producent za njihov multiplatinasti debi “Dookie” i sarađivao sa njima na svakom albumu kroz trilogiju “Uno”/”Dos”/”Tre” iz 2012. godine.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime