Green Day na evropskoj turneji nastupaju ispod velikog natpisa na bini “Jeb.. Teda Kruza”

0
79
Oglasi
Green Day/Photo: YouTube printscreen
Green Day/Photo: YouTube printscreen

Američka punk grupa Green Day odlučila je da na svim svojim koncertima u sklopu velike evropske turneje nastupa ispred velikog transparenta na kojem piše “Fuck Ted Cruz”, prozivajući tako američkog senatora koji je otvoreno stao protiv novog zakona o naoružanju u SAD.

Otkako su objavili natpis “Fuck Ted Cruz” posetioci njihovih koncerata su na Twitteru komentarisali njihovu iskrenu ocenu republikanskog senatora, a jedan korisnik je napisao da “Green Day zna da je Ted Kruz kreten”.

OH, BOY! KLINAC OD 5 GODINA SNIMIO VRHUNSKI COVER HITA GREEN DAY I NA NJEMU PEVAO I SVIRAO SVE INSTRUMENTE…

Poruka Green Daya stiže usred opšte kritike Teda Kruza i njegove stranke kao odgovor na pucnjavu u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu 24. maja. Tragedija je rezultirala smrću 19 dece i dvoje učitelja, ali Ted Kruz, koji obavlja funkciju mlađeg državnog senatora kontinuirano je osujećivao pokušaje donošenja strožih zakona o oružju posle pucnjave.

Green Day/Photo: YouTube screenshot
Green Day/Photo: YouTube screenshot

Green Day su se pridružili nizu umetnika koji su ljuti zbog nečinjenja američkih zakonodavaca na reformi kontrole oružja posle događaja u Uvaldeu. U maju su muzičari Olivija Rodrigo, Džek Vajt, Tejlor Svift i Madona bili među onima koji su pozvali na strože mere posle tragedije.
“Moramo da smanjimo pristup vatrenom oružju ljudima koji su u opasnosti da povrede sebe ili druge. Nema više reči, samo akcija” – napisala je tada Madonna na Instagramu.

MAKE AMERICAN IDIOT GREAT AGAIN! ZBOG TRAMPA BRITANCI OPET MASOVNO KUPUJU “AMERICAN IDIOT” GREEN DAYA

Ovo nije prvi put da Green Day pokušava da utiče na američku politiku. Tokom mandata predsednika Donalda Trampa, pevač grupe Bili Džo Armstrong je Trampa upoređivao s Hitlerom objašnjavajući njegovu pobedu zbog velikog broja neobrazovanih belaca iz radničke klase. U septembru 2020. Armstrong je javno podržao Džoa Bajdena tokom predsedničkih izbora, upozoravajući obožavaoce da je demokratija u pitanju ako Tramp osigura drugi mandat u Beloj kući.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime