Home»Muzika»Bili Džo Armstrong: Je*eš Ameriku! Ona je jadni je*eni izgovor za državu… Odričem se državljanstva

Bili Džo Armstrong: Je*eš Ameriku! Ona je jadni je*eni izgovor za državu… Odričem se državljanstva

4
Shares
Pinterest Google+
Bili Džo Armstrong/Photo: YouTube screenshot
Bili Džo Armstrong/Photo: YouTube screenshot

Frontmen grupe Green Day Bili Džo Armstrong rekao je na nastupu u Londonu da će se odreći američkog državljanstva, sve zbog nedavne odluke da se u Americi zabrani pravo ženama na abortus.

– Je*eš Ameriku. Je*eno se odričem svog državljanstva. Je*eno dolazim ovde – rekao je Armstrong dok je bio na sceni na londonskom stadionu u petak uveče i dodao:

ORUŽJE SVIMA, ALI NE I PRAVO NA ABORTUS… POSLE ODLUKE VRHOVNOG SUDA SAD, OGLASILE SE SINDI LOPER, TEJLOR SVIFT, VAJOLA DEJVIS, ALISA MILANO…

– Ima previše je*enih gluposti na svetu da bi se vratili na taj jadni je*eni izgovor za državu. Oh, ne šalim se. Dobićete mnogo od mene u narednim danima – rekao je roker, prenosi NME.

BUNTOVNICE OLIVIJA RODRIGO I LILI ALEN POKAZALE SREDNJI PRST I OTPEVALE “F**K YOU” ZA AMERIČKE SUDIJE KOJE SU ZABRANILE ABORTUS…

Bili Džo Armstrong je jedan od mnogih umetnika koji su progovorili poslednjih dana nakon poništavanja presude Ro protiv Vejda, značajne presude iz 1973. godine koja štiti pravo osobe da bezbedno prekine trudnoću u Sjedinjenim Državama.

Po prvi put u skoro pet decenija, abortus više neće biti zaštićen kao federalno pravo u Americi. Svaka država će moći pojedinačno da odluči da li će ograničiti ili zabraniti abortus.

Previous post

Da li ste spremni za #arsenalizaciju... Poznata zvanična satnica Arsenal Festa u Kragujevcu

Next post

22. međunarodni festival Dani orgulja od 28. juna do 7. jula u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *