Glumicu izbacili iz serije “The Mandalorian” zbog političkih stavova, sad ih tuži uz podršku Ilona Maska

0
209
Đina Karano -The Mandalorian
Oglasi

Glumica Đina Karano tužila je u utorak kompanije Disney i Lucasfilm zbog otkaza koji je dobila 2021. godine, zbog čega je izbačena iz serije “The Mandalorian”.

Razlog za smenu bila je njena objava na društvenim mrežama, kada je izjavila da je danas biti republikanac isto što i biti Jevrejin tokom Holokausta. U tužbi se navodi da je to bilo nezakonito otpuštanje i diskriminacija, a od Lucasfilma se traži da je vrati u seriju i isplati joj najmanje 75.000 dolara odštete. Njenu tužbu finansijski će podržati Ilon Mask pošto je obećao da će platiti sudske troškove svakoga ko je diskriminisan zbog objava na njegovoj društvenoj mreži X, nekadašnjoj Twitter. A post Džine Karano je objavljen na Instagram Stories.

Lustracija na američki način… Glumica Đina Karano izbačena iz serije “The Mandalorian” zbog kontroverznih objava

Džo Benaroh, šef poslovnih operacija društvene mreže X, u zvaničnom saopštenju je naveo da je njihova kompanija posvećena slobodi govora i da će stoga finansijski podržati tužbu Đine Karano kako bi bila oslobođena optužbi i kako bi mogla da radi bez uznemiravanja i diskriminacije.

Đina Karano uzvraća udarac Holivudu… Ovo je kao “crna lista” 50-ih, totalitarna rulja hoće da ućutka svako drugačije mišljenje

U prve dve sezone serije “The Mandalorian”, koja je prikazana na streaming platformi Disney+, Karano je igrala Caricu Dune. Međutim, nakon što je objavila post na društvenim mrežama u februaru 2021, našla se na udaru kritika. Zatim je napisala: “Jevreje su tukli na ulicama, ne nacistički vojnici, već njihove komšije… čak i deca. Većina ljudi danas ne shvata da je vlada prvo naterala njihove komšije da ih mrze samo zato što su Jevreji, da bi došli do tačke u kojoj bi nacistički vojnici lako mogli da okupe hiljade Jevreja. Kako se to razlikuje od mržnje prema nekom zbog njegovih političkih stavova”.

Đina Karano -The Mandalorian

Istog dana, posle ovog saopštenja, otpustili su je kompanija Lucasfilm, kao i UTA, agencija koja je zastupala glumicu. Međutim, Đina Karano ne tuži svoju bivšu agenciju. U tužbi se navodi da je Disney kriv za otpuštanje. U tužbi se navodi da su Disney i Lucasfilm “jasno stavili do znanja da je samo jedna doktrina u mislima, govoru ili delovanju prihvatljiva u njihovoj imperiji i da neće biti tolerisani oni koji se usude da je dovedu u pitanje ili se ne pridržavaju u potpunosti”.

Van Morison revoltiran: Ukinuli su slobodu govora, to je kao da ukineš religiju…

Istovremeno, tužilac ukazuje na prethodne objave glumaca serije “The Mandalorian”, Pedra Paskala i Marka Hamila na društvenim mrežama, u kojima su predsednika Donalda Trampa i njegove pristalice upoređivali sa Adolfom Hitlerom i nacistima, pri čemu su u kompaniji Disney, iako je zo bila diskriminacija, zatvorili oči. Njene kolege, tvrdi, nisu snosile posledice zbog takvog političkog mišljenja.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime