Ida Prester na koncertu u Beogradu proslavlja 20 godina karijere

0
121
Oglasi
Ida Prester/Photo: Kontra PR promo

Regionalna indie pop ikona, umetnica Ida Prester, obeležiće 20 godina svoje muzičke karijere u petak 5. aprila koncertom u Domu omladine Beograda.

U okviru ovog nastupa, Ida će promovisati svoj prvi solo album “Sad”, uz pratnju benda i dugogodišnje prijateljice i saradnice Petre Cigoj. Kao predgrupa na beogradskom koncertu nastupiće novo lice domaće alternativne scene Zhiva.

Na proslavi ovog značajnog jubileja, Ida će zajedno sa svojim fanovima u glas pevati stare Lollobrigida hitove “Volim te”, “Sutra”, “Bivša cura” i “Party”, kao i nove pesme sa svog solo albuma, među kojima su i dobro poznate “Minuta”, “Dodir”, “Kvar”, “Sad” i “70”.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni Doma omladine Beograda i online na efinity.rs po promo ceni od 1.800 dinara za prvih sto ulaznica, nakon ćega će cena ulaznica iznositi 2.000 dinara, a pred koncert 2.500 dinara.

Ida Prester objavila EP “Luda Remixes” sa 4 verzije svog velikog hita… jedna je sasvim neobična

Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svetu, a njena specifična estetika, beskrajna pozitivnost, britki i angažovani tekstovi i čudesne plesne melodije prepoznatljivi su i voljeni širom regiona.

Ida Prester/Photo: Kontra PR promo

Svestrana i harizmatična, svoju muzičku karijeru započela je 2003. godine kada je osnovala sastav Lollobrigida. Već tada svoj zvuk je oblikovala u electro pop i synth pop žanrovima, a njihove su tekstove obeležavali iskreni i realistični stihovi, plesnog ritma i pankerskog stava. Ida je bila član i malo tvrđeg electro projekta Frau Casio, kao i benda Maika, koji se, osim po zvuku i estetici, razlikovao i po tome što su pesme pevane na engleskom jeziku.

Ida Prester: Konstrakta je možda samo glič u matriksu, ali ujedinila je sva naša plemena, zastave i entitete…

Posle 15 godina angažmana u različitim muzičkim projektima, Ida Prester je 2019. godine objavila svoju prvu solo pesmu “Šansa”. Nakon toga, nizala je zarazne plesno-romantične hit singlove: “Minuta”, “Dodir”, “Kvar”, “Luda”, “Sad” i “70”, koji pokazuju njenu uspešnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro pop artista.

Ostvarila je i nekoliko saradnji, među kojima se posebno ističe ona sa hrvatskim sastavom Pocket Palma, s kojima je ponovno snimila pesmu “Minuta”, kao i singl “Sutra”. Sa beogradskim muzičarem Fantomom snimila je pesmu “Budalo”, dok je numera “Ljetna ljubav” nastala je u kolaboraciji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).

Ida je poznata i kao aktivistkinja koja zagovara važne teme i bori se protiv svake društvene nepravde. U novembru mesecu prošle godine pokrenula veliku i značajnu kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ŠTIT, za koju je snimila i istoimeni singl. Pesma je nastala kao reakcija na veliki broj femicida u Hrvatskoj i celom regionu. U tu kampanju su se kroz spot uključila i brojna poznata lica i imena iz čitavog regiona.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime