Spejsi se nagodio sa tvorcima “Kuće od karata”… plaća “samo” milion dolara zbog poslednje sezone

0
140
Kevin Spejsi (Kuća od karata)/ Photo: imdb.com
Oglasi

Glumac Kevin Spejsi će morati da plati milion dolara produkcijskoj kompaniji MRC, koja stoji iza serije “Kuća od karata” na ime nagodbe, jer nije do kraja ispunio svoje ugovorne obaveze zbog optužbi da je seksualno uznemiravao zaposlene na setu tokom snimanja.

Studio je otpustio Spejsija 2017. godine, nedugo nakon što su se u javnosti pojavile tvrdnje pojedinih kolega da ih je glumac navodno uznemiravao, pa čak i seksualno zlostavljao, što je potpuno izmenilo planove za završetak serije i skratilo trajanje poslednje sezone na osam epizoda, nedovoljnih da se zaokruži priča o Spejsijevom antijunaku Frenku Andervudu.

Kevin Spejsi gostovao na Oksfordu, dočekan ovacijama, pa održao predavenje o cancel kuturi…

Zbog toga je studio tužio glumca zahtevajući čak 31 milion dolara odštete, pošto su morali da potpuno prepravljaju scenario za poslednju sezonu i iznova snimaju epizode bez njega.

Posle dugogodišnje sudske borbe, Spejsi se sada složio da plati milion dolara iz nekoliko tranši, što je oko deset posto njegove zarade od serije, pošto su odbiju porezi.

Kevin Spejsi/Photo: Netflix

To je umanjenje za čak 30 miliona dolara, ali se studio ipak nada da će doći do kompletnog iznosa.

Naime, oni pokušavaju da izdejstvuju da barem deo ostatka plate osiguravajuće kuće Fireman’s Fund i Lloyd’s, sa argumentom da je Spejsijevo odsustvo iz serije bilo pokriveno polisama koje su bile uplaćene za glumački ansambl u slučaju bolesti nekog od njih. MRC je prvo obrazlagao svoj zahtev time da glumac nije mogao da završi snimanje, jer se prijavio u centar za lečenje zavisnosti od seksa u Arizoni i da to može da se kvalifikuje kao bolest koja pokreće polisu. Sud je odbio taj zahtev kao neosnovan.

Srušen kao kula od karata… Evo kako je ustvari i zašto Kevin Spejsi izbrisan s holivudske filmske mape

Međutim, sada je Spejsi pristao da svedoči u njihovu korist, kao i da sudu dostavi svoj medicinski karton, saznaje Variety.

Novi zahtev MRC zasniva se na tome da je Spejsi lečen od anksioznosti i depresije i da zbog toga nije mogao da nastavi sa snimanjem.

Kevin Spejsi zaplakao posle oslobađajuće presude…

Osiguravajuća kuća Fireman’s Fund pokušava da ga ospori, a njihov predstavnik ocenio je da se novi postupak “graniči sa apsurdom”.

Podsećamo, Spejsi se već godinama suočavao sa nizom optužbi za seksualno uznemiravanje, silovanje i nedolično ponašanje, zbog čega je već dugo “persona non grata” u Holivudu. Protiv njega je vođeno više sudskih postupaka po tom osnovu, ali ni na jednom od njih nije utvrđena njegova krivica.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime