Kevin Spejsi gostovao na Oksfordu, dočekan ovacijama, pa održao predavenje o cancel kuturi…

0
376
KEvin Spejsi/Phozo: shutterstock
Oglasi

Kevin Spejsi pojavio se po prvi put u javnosti nakon što je oslobođen krivice za seksualni napad na londonskom sudu. Povratak se dogodio u ponedeljak na Oxford University kada je održao predavanje o kulturi otkazivanja i pri tome doživeo ovacije.

Dvostruki osvajač Oskara tom prilikom odigrao je petominutnu scenu iz Šekspirovog dela “Timon iz Atine” koji govori o bogatstvu, pohlepi i izdaji što mnogi savremeni kritičari smatraju opisom onog što se danas smatra kulturom otkazivanja.

Kevin Spejsi hitno prebačen u bolnicu u Uzbekistanu, sumnja se na srčani udar

Spejsi (64) je posle suđenja ostao u Londonu a pri dolasku na Oxford University predstavio ga je Daglas Marej, novinar, pisac i borac za slobodu govora koji je ujedno pomoćnik urednika konzervativnog magazina The Spectator.

Kevin Spejsi zaplakao posle oslobađajuće presude…

Marej je predstavio Spejsija rečima:

– Jedan od najvećih glumaca svoje generacije i neko koga s ponosom zovem prijateljem.

Spejsi je svoju izvedbu posvetio pokojnom Rodžeru Skratonu, filozofu koji je 2019. dobio otkaz kao vladin savetnik pošto je jedan britanski novinar tvitovao krnji citat iz Skratonovog intervjua u kojem je Kineze opisao kao neku vrstu “replike”. Skraton je vraćen na posao nakon što je objavljen kompletan intervju.

Kevin Spejsi bez maske… Britanci snimaju dokumentarac o glumcu koga ili mrze ili obožavaju

Na dan kada je Spejsi gostovao na Oxford University, londonsko kino Prince Charles Cinema odbilo je prijedlog da se kod njih održi premijera filma „Control“, prvog Spaceyevog filma nakon suđenja. U tom filmu Spacey samo posuđuje svoj glas. Ravnatelj londonskog kina poručio je producentu filma „Prošle noći shvatio sam da se u vašem filmu pojavljuje Kevin Spacey, prvom nakon suđenja. Moji suradnici i ja užasnuti smo time da smo spomenuti u istoj rečenici s njime u kontekstu premijere filma“.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime