Sem Mendes snima film o Beatlesima, ali ne jedan nego – četiri… za svakog člana po jedan

0
106
The Beatles Press Photocredit Apple Corps Ltd/Universal Music Serbia
Oglasi

Slavni britanski scenarista, režiser i producent Sem Mendes, najavio je da će do 2027. snimiti i te godine istovremeno objaviti četiri igrana filma o hrupi The Beatles, po jedan o svakom od četiri člana najslavnije grupe u istoriji popularne muzike.

Prvi put kada je Rik Rubin čuo Beatlese: Za mene su oni dokaz postojanja Boga…

Sem Mendes, koji je dobio Oskara za režiju filma “Američka lepota” (American Beauty) 1999 i koji je režirao dva najuspešnija filma o Džejmsu Bondu, kao i čitav niz izvanrednih ostvarenja (“1917”, “Revolutionary Road”), rekao je da će pomenuta četiri filma biti urađena i povezana “inovativno i revolucionarno”, bez dodatnih detalja.

– Čast mi je da ispričam priču o najvećem rok bendu svih vremena – rekao je Sem Mendes.

Poslednja pesma Beatlesa dobila i spot… Režirao ga je Piter Džekson, a veštačka inteligencija “dodala” Džona i Džordža

On je precizirao da će snimiti četiri odvojena igrana filma, po jedan za svakog člana benda. Slavni reditelj je dodao da će sva četiri filma biti objavljena 2027. i da će pričati međusobno povezane priče, po jednu iz perspektive svakog člana benda.

Projekat ima blagoslov Pola Makartnija i Ringa Stara, kao i porodica preminulih Džona Lenona i Džordža Harisona.

To je prvi put da su svi oni kao i nosioci prava, diskografska kuća Apple, dopustili igranu ekranizaciju životne priče uz prava na muziku, za film koji nije dokumentarni već je rađen po scenariju.

Imena scenarista i glumaca nisu objavljena.

Koliko su ustvari albuma u karijeri prodali The Beatles… i da li se tim brojem meri popularnost?

Mendesova producentkinja Pipa Haris izjavila je da je reditelj na ovu ideju došao pre više od godinu dana, “a to što su Pol Makartni, Ringo Star, Šon Lenon (sin Džona Lenona) i Olivija Harison (udovica Džordža Harisona) na nju reagovali sa tolikom toplinom i entuzijazmom svedoči o Semovoj kreativnoj briljantnosti i moći uveravanja”.

– Ono što je posebno uzbudljivo je da Sem Mendes ima slobodu da umetnički obradi živote svakog od članova grupe, bez uslovljavanja i granica i bez pritiska stvarnih protagonista da se ispriča određena ‘autorizovana’ verzija njihovog uspona i uspeha – rekla je Haris.

The long and winding road… Fanove Beatlesa koji žele da se slikaju na čuvenoj Abbey Road zebri, Google Maps šalje na – pogrešan pešački prelaz

Tom Rotman, predsedavajući i glavni izvršni direktor kompanije Sony Pictures rekao je da “filmski događaji danas moraju biti kulturno seizmični, te da je Semova odvažna i opsežna ideja i to, ali i još nešto više”.

– Spajanje njegovog filmskog duha, sa muzikom i pričama o životu četvorice mladića koji su promenili svet, uzdrmaće publiku na čitavoj planeti. Duboko smo zahvalni svima koji su ovo omogućili i radujemo se što ćemo prekršiti neka pravila Semovom jedinstvenom umetničkom vizijom – rekao je Rotman.

Nekadašnji bubnjar Beatlesa, Ringo Star, napisao je povodom ove vesti na mreži X: “Da li ste čuli za ove novosti? Da li ste uzbuđeni koliko i ja?”

“Svi smo podržali filmski projekat Sema Mendesa! Ljubav i mir svima”, napisao je slavni bubnjar.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime