The long and winding road… Fanove Beatlesa koji žele da se slikaju na čuvenoj Abbey Road zebri, Google Maps šalje na – pogrešan pešački prelaz

0
432
Oglasi
The Beatles Abbey Road Album Cover
The Beatles Abbey Road Album Cover

Greška na Google Maps šalje fanove Beatlesa na dug i krivudav put, usmeravajući ih na pogrešan pešački prelaz, umesto na onaj koji je prikazan na naslovnoj strani albuma “Abbey Road”.

Saobraćaj se često zaustavlja na legendarnom prelazu dok se turisti zaustavljaju nasred ulice da se slikaju kako rekreiraju naslovnicu albuma iz 1969. na kojoj se nalazi fantastična četvorka.

Međutim, Google Maps nisu slale neke obožavaoce na čuveni prelaz ispred istoimenog muzičkog studija – koji i danas koriste hit umetnici – već na oko pola milje uz Abbey Road.

PEŠAČKI PRELAZ KOJI JE PROMENIO SVE(T)… ČUVENI ALBUM “ABBEY ROAD” THE BEATLESA 50 GODINA KASNIJE U NOVOM IZDANJU SA NOVIM STEREO MIKSOM

Ako u Google Maps unesete “Abbey Road”, mogli biste da završite na oko pola milje severno od studija, na sasvim drugom kraju londonske ulice gde su Beatles snimili neke od najvećih pesama ikada napisanih, uključujući “Come Together”, “Something” i “Here Comes the Sun”.

Abbey Road Google MAps
Abbey Road Google MAps

Na naslovnoj strani albuma The Beatlesa “Abbey Road” iz 1969. nalazi se fantastična četvorka koja prelazi običnu zebru u blizini istoimenog studija – i sada je žarište za turističke fotografije.

Sieun Kim, 22, studentkinja iz Južne Koreje, našalila se da će fotografije na lažnom prelazu nje i njena tri prijatelja sa kojima je ješačila Evropom i dalje postavljati na Instagram, nakon što je saznala istinu.

ONO KAD NJIH ČETVORICA PRELAZE ABBEY ROAD NA PEŠAČKOM PRELAZU… 

Devojci iz Kalifornije Lejlani Mej (16), bilo je neprijatno što se slikala “na bezveznom mestu”.

“Pogrešni prelaz” nalazi se preko puta restorana Almas, gde je radnik rekao za Telegraph da je video kako vozači Ubera ostavljaju turiste na pogrešnom mestu, a lokalni radnik apoteke smatra da je to “smešno”.

Dakle, ako planirate da posetite deo istorije Beatelsa, uverite se da ste ukucali “The Beatles crosswalk” u Google Maps da biste dobili pravu lokaciju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime