Šta su to zajedno radili Metallica i Džon Kliz? Snimili jednu potpuno ludu reklamu…

0
437
Metallica/ Photo: Tim Saccenti
Oglasi

Metallica je skoro od svog pojavljivanja bila među najpopularnijim bendovima sveta i kao takve pratile su ih brojne anegdote. Jedna od stvarnih anegdota je snimanje reklame sa “montipajtonovcem” Džonom Klizom, za koju je stvarno malo ko čuo.

Istina je da su 1990-e bile jedna vrlo čudna decenija u pop-kulturi, naročito po pitanju uparivanja umetnika, pa je tako na primer Kid Rok išao na crveni tepih sa Kristinom Agilerom. S druge strane, na primer, film “Judgement Night” doneo nam je neka neobične muzičke kombinacije, između ostalih i pesmu koju su radili Ice T i Slayer.

Bukti rat između članova Monty Pythona, Džon Kliz odgovorio Eriku Idlu: Uvek smo se mrzeli i prezirali

Međutim, Metallica je možda pobedila snimanjem reklame sa čuvenim i komičarem Džonom Klizom, o kome u poslednje vreme više slušamo u kontekstu svađe sa Erikom Idlom.

Ova kombinacija nastala je zahvaljujući muzičkom sajtu ArtistDirect, koji je želeo da reklamira ekskluzivan sadržaj povezan sa ovim bendom.

Gde živiš? U Metallica soliteru… Zgrada u Turskoj sa logom čuvenog benda na vrhu postala pravi hit na internetu…

U samo 30 sekundi objavljenih 1999. godine, Džon Kliz dolazi ispred njihovog studija u želji da sazna nešto više o njihovom zvaničnom sajtu.

“Ne brinite, očekuju me!”, kaže on sa radošću u očima pre nego što uđe u studio.

Unutra vidi bend Metallica – Džejmsa Hetfilda, Kirka Hameta, Larsa Urliha i Džejsona Njusteda kako snimaju, dok ih nadgleda producent Bob Rok.

Nabavi mi 100 galona šlaga, napuni kadu tekilom i nemoj da zaboraviš koze… Pogledajte kako je Lemi briljirao u reklami za – osiguranje

“Zdravo, momci”, kaže Kliz i nastavlja da traži informacije o sajtu, dok mu smoreni Bob Rok ne odgovori: “Ne sada, čoveče”.

“To sam ja!”, nastavlja Kliz i pita bend koliko im je dobar sajt, na šta Hetfild kaže “Pokažite mu!”, posle čega sledi “udar metala2 zbog koga Kliz doslovce bude oduvan.

Ovaj čudni oglas verovatno je mogao da bude snimljen samo tokom te decenije i, madao ne znamo da li je doneo više sadržaja ovom sajtu, definitivno ostaje kao zanimljiva činjenica i ujedno beskorisno znanje.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime