Džoni ponovo briljira… Zloćudna zloupotreba lika i stiha iz najnižih pobuda

0
597
Džoni Štulić/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Muzičar Branimir Džoni Štulić ocenio je danas da se radi o “zloćudnoj zloupotrebi njegovog lika i stiha iz najnižih pobuda” u pre neki dan otvorenom Muzeju Novog vala – Zagreb.

Vođa legendarne grupe Azra je na svom Facebooku (uzmite ovo s rezervom, jer Džoni često demantuje da ima Facebook čak i kada ga zaista ima)  napisao da peškir i patike, izložene u zagrebačkom muzeju, nisu njegove već gitariste Jure Pađena “pošto idu uz njegove zebraste špilhoznice u kojima je svirao na “Zadovoljštini”.

Moja roba, moj dućan… Branimir Džoni Štulić o lažima, krađi, karijeri i dugovima povodom reizdanja albuma “Ravno do dna”

Pađen je svirao sa Azrom na albumima “Između krajnosti” (1987) i živom “Zadovoljština” (1988) i potom na Štulićevom “Balegari ne vjeruju sreći” (1990).

Štulić je naveo da su njegove tri gitarske pedale koje su mu ostale kod Pađena, “za koje nije imao odobrenje da ih daje kao što kaže, jer po običaju izvrće i laže”.

Muzej novog vala – Zagreb osnovao je televizijski i filmski producent Aleksandar Črček, a prostor osmislio akademski vajar i scenograf Davor Antolić Antas, sa ciljem da predstave novi talas i zagrebačke bendove koji su ga obeležili poput Azre, Haustora, Filma, Prljavog kazališta i drugih.

Džoni ratuje li, ratuje… Croatia Records objavila “Ravno do dna” na vinilu, Štulić uzvratio linkom za besplatan download

Muzej ima podršku Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), a partneri su Hrvatska glazbena unija i Služba zaštite muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja.

“A što se bunta tiče, direktorica TZGZ je zadnja osoba da se u taj pojam ugrađuje, koliko je uostalom nakaradna i sama pomisao da Muzej otvoren i odobren uz pomoć ustanovljenih krvopijskih strukovnih i inih udruženja – na otporu počiva”, ocenio je muzičar u svom obraćanju javnosti.

Povodom otvaraњa “Muzeja Novog vala” primoran sam objasniti da izloženi ručnik i tenisice nisu moje već Pađenove pošto…

Posted by Branimir Štulić on Sunday, November 6, 2022

Autor klasika jugoslovenske muzike poput “Balkan”, “A šta da radim”, “Kao jučer” i “Ako znaš bilo što” je između ostalog dodao i da je Muzej “po sebi smetlište povesti i odlagalište otpada”.

“I da mi se kao strancu koji nema ništa s vama skinete s nježnika”, poručio je Štulić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime