Preminula Mimi Parker, bubnjarka i pevačica indie rock benda Low

0
436
Mimi Parker/Photo: youTube screenshot
Oglasi

Mimi Parker, bubnjarka i pevačica američkog indie rock benda Low, preminula je u 55. godini, posle borbe s rakom jajnika.

U izjavi objavljenoj na društvenim medijima u nedelju, njen suprug i muzički saradnik, Alan Sparhok napisao je: “Prijatelji, teško je pretočiti svemir u jezik i kratku poruku, ali… Preminula je sinoć, okružena porodicom i ljubavlju, uključujući i vašu”.

Vest je usledila posle otkazivanja niza nastupa uživo zbog zabrinutosti vezanih za njeno zdravlje. Posle dijagnoze krajem 2020. Parker je započela s lečenjem raka jajnika, a javno je otkrila svoje zdravstveno stanje u podcast intervjuu početkom 2022.

Mnogi muzičari odali su počast ovoj divnoj bubnjarki, a jedan od njih je i Robert Plant:

Rođena 1967. Parker je muzikom počela da eksperimentiše od malih nogu. Budućeg kolegu iz benda i supruga Alana Sparhoka upoznala je u osnovnoj školi, pre nego što su osnovali Low 1993. s basistom Džonom Nikolsom.

U početku je svirala na skromnom kompletu bubnjeva, a četkice je koristila umesto bubnjarskih palica. Debitantski album benda, “I Could Live In Hope”, objavljen je 1994., a 1999. je uvršten na Pitchforkov spisak najboljih albuma 1990-ih.

Dok su dodatni članovi benda dolazili i odlazili, Parker i Sparhok ostali su na čelu tokom gotovo 30-godišnje istorije benda. Iza Mimi Parker ostalo je dvoje dece, Holis i Sajrus.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime