Disney najavio “modernizaciju” Bambija… Hoće da izbace ključne stvari, jer je današnja publika “osetljiva” (?!)

0
422
Bambi/wikipedia.org
Oglasi

Planovi kompanije Disney da Bambiju daju moderan zaokret umanjujući značaj tragične smrti njegove majke izazvali su kritike.

Spisateljica Lindsi Anderson Ber nedavno je rekla za Colider da radi na scenariju za ponovno snimanje animiranog filma iz 1942. za moderniju publiku.

– Želim da ga oživim za današnju decu na način na koji se mogu više povezati s njim – rekla je Lindsi, prenosi Index. hr .

Snima se horor verzija “Bambija”, omiljeni dečiji lik postaje “mašina za ubijanje”

Dok je govorila kako bi modernizovala Bambija da bi ga približila današnjoj deci, istakla je da će se film na drugačiji način baviti smrću Bambijeve majke.

– Ne želim da spojlujem, ali za tretman majčine smrti mislim da su neka deca, neki roditelji ovih dana osetljiviji nego što su bili u prošlosti. I mislim da je to jedan od razloga zbog kojih to nisu pokazali svojoj deci – rekla je.

Disney opet pravi… gluposti: Snežana je latino, patuljci nisu mali, a princ joj – ne treba

“Modernizovani Bambi? Ta priča ima poruku i danas“, “Pitam se šta to znači ‘modernizovano’? Hoće li Bambija promeniti u losa?”, “U Bambijevoj originalnoj priči nije bilo ničega što bi vrištalo ‘ovo je napravljeno 40-ih'”, samo su neki od komentara na X-u (bivšem Twitteru).

Nova odluka kompanije Disney koja je uzburkala svet… Najmanje polovina likova u njihovim projektima ubuduće će morati da bude LGBTQ+ ili druge boje kože

Podsetimo, Disney se ranije našao na meti kritika zbog svojih nedavnih promena animiranih klasika, poput izbora glumice crnkinje Hale Bejli koja glumi Ariel u novoj verziji “Male sirene” i “Snežane” u kojoj se zamenjuje sedam patuljaka politički korektnim stvorenjima svih polova.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime