Piter Gebrijel objavio novu pesmu “This Is Home“… i kakve veze s tim ima Skrillex?

0
319
Piter GEbrije, i/o promo
Oglasi

Piter Gebrijel je objavio još jednu pesmu sa svog predstojećeg “I/O” albuma. Pesma pod nazivom “This is Home” je već deseta pesma koju je Gebrijel objavio ove godine, što je stvarno impresivan broj.

– U pitanju je ljubavna pesma – objasnio je Gebrijel. – Na početku smo bili inspirisani nekim od neverovatnih ritam sekcija Tamla Motovna, tako da smo pokušali da stvorimo taj osećaj, ali na moderan način, zajedno sa tamburom i pljeskom. Gruv mi se mnogo dopada, pogotovo uz sjajnu bas liniju koju je odsvirao Toni Levin.

Piter Gebrijel: U mojim godinama ili pobegneš od smrtnosti ili uskočiš u nju…

– Uradio sam jednu veoma nekarakterističnu stvar za sebe, tako što sam pokušao da radim kombinaciju tihog/visokog glasa, tako da na početku dobijete skoro razgovorni glas, dok je drugi deo viši, emotivniji i moćniji. Na taj način smo uspeli da stvorimo jednu veoma intimnu i emotivnu atmosferu.

Iako se Skrillex ne pojavljuje na finalnoj verziji pesme, “This Is Home” je delimično inspirisan DJ-em i producentom iz Los Anđelesa, sa kojim Gebrijel kaže da je sarađivao u studiju, ali na nekim drugim projektima.

Ako ne možeš da pobediš… Piter Gebrijel pozvao muzičare da prihvate veštačku inteligenciju umesto da se bore protiv nje

– Pokušavao je da me ubedi da napišem pesmu o boravku cele noći u noćnom klubu i sličnim stvarima, ali to baš i nije moj stil života, pa sam je napravio tekst koji je posvećen više porodici i domu, i to mi se sviđa, – rekao je Gebrijel. – Iako smo pesmu odveli u drugom pravcu, ipak je to bilo zanimljivo iskustvo, i mislim da je dobro za mene da imam nekoga ko je spreman da me gurne van moje zone komfora.

Piter Gebrijel započeo “i/o” turneju, pogledajte kako je bilo na njegovom prvom koncertu posle 2014.

Gebrijel je trenutno na turneji po Severnoj Americi, koja ima zakazane datume do 21. oktobra. Na turneji je debitovao sa nekoliko pesama sa novog albuma.

– Prošlo je dosta vremena od moje prošle turneje i sada imam puno novih pesama i uzbuđen sam što ću moći da ih izvedem prvi put pred publikom, – rekao je Gebrijel kada su objavljeni datumi turneje. – Jedva čekam da vas sve vidim.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime