Igrali se (sa) veštačkom inteligencijom… Süpersolid objavili AI spot za pesmu “igra”

0
174
Supersolid/Photo: Filip Paraskevic
Oglasi

Niški duo Süpersolid objavio je AI video spot za pesmi “igra” sa svog aktuelnog almuma “Ne-vreme”

Süpersolid je dvočlani bend iz Niša i svira rok and roll sa raznoraznim uticajima mnogih žanrova i podžanrova kao što su alternativni rok, garažni rok, prog, neretko prošaran tvrdjim zvukom i uticajima metala, panka, stonera ali i bossa nove, funka i psihodelije.

U pravo vreme stiglo “Ne-vreme”… Poslušajte debi album niškog dvojca Süpersolid

Bend je nastao na jesen 2017. i od samog starta se bazira na autorskom radu, prvenstveno nije bio zamišljen kao duo za stalno, ali posle nekoliko pokušaja da se neko nadoveže na već oformljeni zvuk i izraz bend ostaje u formi gitara-glas-bubanj.

Supersolid/Photo: Filip Paraskevic

Spot je nastao kao projekat frontmena Dušana Nikolića i Vasilija Đukića (bubnjar benda Fade Out, mix i montaža spota) i zajedničkog “igranja” sa veštačkom inteligencijom na temu i varijacijama istih koje bend ima u svojim tekstovima i motivima, od sci-fi elemenata, preko prirode i drustvenih elemenata, odrastanja, umetnickih i filozofskih osvrta raznih perioda.

Spot iako je generisan od strane AI zajedno sa pesmom, koja se inače nalazi albumu prvencu “Ne-vreme” , daje jos jednu novu dimenziju u izrazu benda.

Spot možete pogledati na you tube kanalu benda, kao i sve ostale pesme i snimke a album još možete slušati i na streaming platformama na linku https://linktr.ee/superSolid_?utm_source=linktree_profile_share<sid=e6c9e4c7-d3cb-4e84-87a8-d52a18441b91

Album prvenac “Ne-vreme” sniman je u studiju Miljana Stojanovoća(ex Bitumen band, Niš) koji potpisuje kompletnu produkciju albuma, to jest snimanje, miks i master kao i gostivanje na bek vokalu u pesmi “samo tad”. Album cover art potpisuje Vasilije Djukic (fade out).

Album je sniman tokom proleća 2022. i sadrži 9 neobjavljenih pesama kao i dva ranije objavljena singla sa spotovima “istina i prostor”(2020.) I “demento mori” (2022.). Album je baziran na ideji nemanja vremena i stalnog klinča sa istim u modernom svetu ali i o tome da nije sve baš tako kako izgleda na prvi pogled i da i tek kako postoje stvari kojima se treba radovati i za koje vredi raditi i boriti se ovde i sada sa jakim akcentom na baš taj trenutak u kome se nalazimo.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime