Disney opet pravi… gluposti: Snežana je latino, patuljci nisu mali, a princ joj – ne treba

0
428
Snežana i 7 patuljaka. Disney
Oglasi

Igrana verzija kultnog animiranog Diznijevog animiranog filma “Snežana i sedam patuljaka” trenutno je u fazi snimanja.

Premijera se učekuje u martu 2024. godine, a prve fotografije sa seta procurile su na društvenim mrežama.

Disney se razboleo od autocenzure…. Povukli epizodu Simpsonovih u kojoj se pominju radni logori u Kini

Disney u poslednjih desetak godina aktivno radi na reimaginaciji popularnih animranih klasika, sa akcentom na moderni osvrt. I pored inicijalnih negativnih reakcija na kasting igranog filma “Mala sirena”, pre svega jer je glavnu ulogu dobila afro-američka pevačica Hale Bejli, film je na bioskopskim blagajnama zaradio više od 500 miliona dolara.

Petar Pan, umoran i star… Disney ga pustio da odraste, fanovi u šoku, ne biraju reči…

Inkluzija koja je na snazi u filmoj i striming industriji, pre svega uključivanje nacija, rasa i grupa koje su istorijski bile marginalizovane i diskreditovane, najčešće je tema rasprava na Twitteru, ali u stvarnosti većina ostvarenja koja su promenila popularni izvorni materijal naišla je uglavnom na komercijalni uspeh.

Nova verzija “Snežana i sedam patuljaka” u kojem glumica Rejčel Zegler tumači glavnu ulogu privukla je veliku pažnju zbog fotografija sa snimanja. Naime, Dizni je odlučio da umesto patuljaka Snežanu u ovoj verziji prati sedam magičnih stvorenja. Kao objašnjenje naveli su da ne žele da “podgrevaju stereotip”, naročito posle reakcije zvezde “Game of Thrones” Pitera Dinklidža koji je izjavio da je Disney “je**no nazadan” jer je angažovao latino glumicu da tumači lik Snežane, ali i dalje forsira “narativ patuljaka”, prenosi The Guardian.

Disney je bio kritikovan zbog angažovanja Rejčel Zegler jer je u originalnoj verziji bajke princeza poreklom iz Nemačke.

Nova odluka kompanije Disney koja je uzburkala svet… Najmanje polovina likova u njihovim projektima ubuduće će morati da bude LGBTQ+ ili druge boje kože

Rediteljka i scenaristkinja Greta Gervig, koja trenutno promoviše novi film “Barbie”, jedna je od scenaristkinja na novoj verziji “Snežane”. Naime, odluka scenarista je da u filmu neće biti princa i da je fokus na junakinji koja želi da postane vođa.

Glupa Snežana, princ nekrofil i patuljci serijske ubice? Genijalna video kolumna Meta Volša: Ukinite i Aladina, Simbu, Pinokija…  Ma, ukinite sve!

– Naša verzija je sveža i nova priča o mladoj ženi koja može da funkcioniše bez princa. Da, nemam kožu belu kao sneg i neću je izbeljvati za ulogu – rekla je glumica Rejčel Zegler posle kritika.

I Disney se pokorio novoj političkoj korektnosti: Izvinite, “Knjiga o džungli” i “Petar Pan” vređaju manjine… (?!)

Dizni je prvi put adaptairao priču Braće Grim za veliko platno 1937. godine. Animirani film “Snežana i sedam patuljaka” Američki filmski institut uvrstio je u 100 najboljih američkih filmova svih vremena, dobio je Oskara i ujedno je ostvarenje sa najvećom zaradom ikada u oblasti animacije.

Izvor: blic.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime