Zašto u rebootu “Zvezdanih staza” nema Vilijama Šatnera kao kapetana Kirka? Autor priznao: Nismo ispali fer prema njemu…

0
406
Oglasi
Star Trek/Photo: screenshot
Star Trek/Photo: screenshot

Za mnoge fanove, Vilijam Šatner je srce franšize “Zvezdanih staza”. Na kraju krajeva, fanovi su ga nedavno proglasili najboljim od svih kapetana “Enterpajza” (čak i boljim od Skota Bakule) i on je u suštini postavio šablon za optimističnu, avanturističku atmosferu originalne serije.

Zato je za mnoge bilo pomalo iznenađujuće što se nije pojavio u Džej Džej Abramsovom rebootu serijala “Zvezdane staze” koji je počeo 2009. godine i još se nije pojavio ni u jednom nastavku.

Njegov dugogodišnji kolega, Lionard Nimoj, pojavio se u prvom filmu novih “Zvezdanih staza”, ponavljajući svoju ulogu komandanta Spoka kao način da objasni novu vremensku liniju i simbolično prenese baklju, ali Vilijam Šatner je očigledno nedostajao. Pa, šta se to desilo?

VILIJAM ŠATNER “UŽASNUT” PRED SVOJ SVEMIRSKI LET: ZNAM DA KAPETAN KIRK NE BI TREBALO DA SE PLAŠI, ALI… ŠTA AKO POGLEDAM KROZ PROZOR ŠATLA, A NEKO GLEDA U MENE

DOGODILO SE… KAPETAN KIRK JE LETEO DO SVEMIRA I NAZAD, POGLEDAJTE KAKO JE BILO

Prema intervjuu na AMCtv.com sa režiserom i producentom Džej Džej Abramsom, pokušali su da pronađu način da se Vilijam Šatner vrati svojoj ulozi kapetana Džejmsa Tiberija Kirka u “Zvezdanim stazama” ali, kako Abrams kaže, Šatner jednostavno nije bio zainteresovan za snimanje novog filma iz serijala “Zvezdanih staza” ako nije kompletno posvećen kapetanu Kirku. S druge strane Abrams ne osporava poentu niti se pretvara da Kirk nije bio glavni oslonac originalne inkarnacije franšize.

– Zapravo smo napisali scenu sa njim u njoj koja je bila neka vrsta flešbeka, ali istina je da to nije bilo baš u redu. Najvažnija stvar je bila to što je bio veoma jasan u svojoj odluci da ne želi da igra kameo. Očajnički smo pokušali da ga stavimo u film, ali on je jasno dao do znanja da želi da se film značajno fokusira na njega, što, iskreno, i zaslužuje.

Star Trek/Photo: screenshot
Star Trek/Photo: screenshot

Čisto da se zna, Vilijam Šatner je kao Džejms T. Kirk kanonski umro u filmu “Star Trek Generations” iz 1994. godine, pobedivši Malkolma Mekdauela nakon što se pokazalo da Patrik Stjuart nije dorastao zadatku.

Iako element putovanja kroz vreme uveden u “Zvezdanim stazama” iz 2009. pa to ne bi isključio mogućnost da Kirk i dalje bude vraćen u nekom obliku (plus, sve je to i izmišljeno tako da zaista mogu da rade šta god žele), ali izgleda da Šatner ne želi da bude vraćen u franšizu osim ako nije centralni lik kakav je navikao da bude. Ako ne želite Vilijama Šatnera ispred i u centru, nećete uopšte dobiti Vilijama Šatnera.

KAPETAN KIRK JE BLUZER U DUŠI… VILIJEM ŠATNER OBRAĐUJE BLUES KLASIKE NA NOVOM ALBUMU

Bez obzira na prisustvo Vilijema Šatnera kao najpoznatijeg i najslobodnijeg kapetana “Zvezdanih staza”, franšiza napreduje. Trenutno se emituje otprilike nekoliko stotina emisija “Zvezdanih staza”, uglavnom na Paramount+ platformi za streaming. I zato možda ipak na kraju dobijemo Šatnera.

Naime, Paramount Pictures je objavio da planira da objavi još jedan film iz serijala “Zvezdanih staza” 2023. godine, a “strogo poverljivi” izvori kažu da su kao reditelja angažovali Meta Šekmana. Film, za sada bez naslova, produciraće Abrams, a legendi “Zvezdanih staza” Vilijamu šatneru će biti ponuđeno da se vrati. Kako će se sve završiti, videćemo.

HL/Izvor: giantfreakinrobot.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime