Pozorišni festival “Upad” od 10. do 16. maja u SKCNS Fabrika

0
315
Druga mapa/ Photo: Silvija Dogan (promo, SKCNS)
Oglasi

Četvrti pozorišni festival “Upad”, koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, biće održan od 10. do 16. maja u Fabrici SKCNS.

Festival “Upad” deo je evropskog projeka “Be SpectACTive!” koji se bavi razvojem publike, a SKCNS učestvuje u projektu kao partnerska organizacija.

Osnovna ideja “Upada” je promovisanje i popularizacija pozorišne umetnosti za mlade, a sve predstave u programu izabrali su aktivni mladi gledaoci: Pavle Hrnčić, Mila Pajić, Amelia Stakić, Anja Pejinović, Višna Vukajlović, Marija Đurđević, Kristina Nestorović, Petra Protić, Nikolina Đenadija, Staša Kecojević, Jelena Laketić i Lana Trklja.

Suze Svetog Lavrentija, autor je Sofija Lučić, fotograf Aleksandar Avramesku
Suze Svetog Lavrentija, autor je Sofija Lučić, fotograf Aleksandar Avramesku

Festival počinje u utorak, 10. maja u 20:00 časova izvođenjem predstave “Suze Svetog Lavrentija”, Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, a nastavlja se u sredu, 11. maja kada će u 20:00 časova biti izvedena predstava “Praktični vodič kroz sujeverje”, Instituta za savremenu igru i Teatra Vuk.

U četvrtak, 12. maja, u 20:00 časova na repertoaru je performans “Koren”, Šane Mej Brin i Luka Kaserlija koji dolaze iz Irske, dok će u petak, 13. maja, u 20:00 časova, biti izvedena predstava “Playing reality”, nastala u produkciji Udruženja Domino iz Hrvatske.

U subotu, 14. maja, u dva termina – od 12:00 i 17:00 časova na programu je predstava “Druga mapa”, nastala u produkciji CDAT iz Španije.

Performans “Babae”, koji izvodi Džoj Alpuerto Riter, nastao je u sklopu programa Aerowaves – Ringside i biće izveden u nedelju, 15. maja u 17:00 časova u SKCNS Fabrici. Predstava se gleda uz korišćenje tehnologije virtualne realnosti. Istog dana, u 20:00 časova na programu je predstava “Ćao svima” u produkciji Reflektor teatra iz Beograda.

U ponedeljak, 16. maja u Baletskoj školi biće izvedena  predstava “Idiot-Syncrasy”, nastala u sklopu programa Aerowaves – Ringside, koja se takođe gleda u virtuelnoj realnosti, a izvođenje je zatvorenog tipa, namenjeno učenicima i učenicama Baletske škole.

Idiot-Syncrasy/ Photo: Alicia Clarke (promo, SKCNS)
Idiot-Syncrasy/ Photo: Alicia Clarke (promo, SKCNS)

Za učenike i studente ulaz je besplatan na sve predstave, uz obaveznu rezervaciju na email upadfestival@gmail.com.

Redovna cena ulaznice je 500 dinara i moći će da se kupi pred početak predstava u Fabrici.

Photo: Promo
Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime