Home»Fun»Dogodilo se… Kapetan Kirk je leteo do svemira i nazad, pogledajte kako je bilo

Dogodilo se… Kapetan Kirk je leteo do svemira i nazad, pogledajte kako je bilo

4
Shares
Pinterest Google+
Vilijam Šatner u svemiru/Photo: PR
Vilijam Šatner u svemiru/Photo: PR

Letelica kompanije Blue Originm čiji je vlasnik milijarder Džef Bezos, izvršila je uspešan let u svemir sa četvoročlanom civilnom posadom.

Glavna zvezda ovog poduhvata je glumac Vilijam Šatner (90), koji je tumačio ulogu kapetana Kirka u seriji “Zvezdane staze”.

Kapsula sa četiri člana posade sletela je na zemlju.

VILIJAM ŠATNER “UŽASNUT” PRED SVOJ SVEMIRSKI LET: ZNAM DA KAPETAN KIRK NE BI TREBALO DA SE PLAŠI, ALI… ŠTA AKO POGLEDAM KROZ PROZOR ŠATLA, A NEKO GLEDA U MENE

Šatner je današnjim letom postao najstarija osoba koja je ikada odletela u svemir. Poletanje je bilo zakazano za 9 sati ujutru po lokalnom vremenu. Prvobitna namera bila je da letelica Blue Origina poleti u svemir juče, ali vremenski uslovi to nisu dozvolili.

Vilijam Šatner u svemiru/Photo: Youtube printscreen
Vilijam Šatner u svemiru/Photo: Youtube printscreen

Šatneru se, na putovanju koje he trajalo oko 10 minuta, pridružio bivši inženjer NASA Kris Bošuizen, suosnivač platforme Mediadata Solutions “ za klinička istraživanja Glen de Vris i potpredsednica i inženjer Blue Origina Odri Pauers.

Četiri člana posade su juče prošla obuku, a tim celokupne misije završio je procenu spremnosti, kako bi se osiguralo da su “svi sistemi pokrenuti”.

Kompanija Blue Origin imala je prilično uspešan debitantski let 20. jula ove godina, kada su Džef Bezos i još tri osobe leteli do ivice svemira.

Previous post

"Brown Sugar" podelila Stonese... Da li je i dalje svirati na koncertima ili ne?

Next post

Prvi intervju Abdulrazaka Gurne po dobijanju Nobelove nagrade: Na Zanzibaru ne znaju ni za mene ni za Fredija Merkjurija...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *