Home»Film»Vilijam Šatner “užasnut” pred svoj svemirski let: Znam da kapetan Kirk ne bi trebalo da se plaši, ali… šta ako pogledam kroz prozor šatla, a neko gleda u mene

Vilijam Šatner “užasnut” pred svoj svemirski let: Znam da kapetan Kirk ne bi trebalo da se plaši, ali… šta ako pogledam kroz prozor šatla, a neko gleda u mene

4
Shares
Pinterest Google+
Vilijam Šatner/Photo: promo
Vilijam Šatner/Photo: promo

Vilijam Šatner priznao je da je “prestravljen” dok se priprema za let u svemir.

Devedesetogodišnji glumac, poznat po kultnoj ulozi kapetana Kirka u “Zvezdanim stazama”, razmišljao je o svom stvarnom svemirskom letu više od godinu dana.

– Moj prijatelj Džejson Erlik došao mi je pre oko godinu i po dana i rekao je da je video ove rakete sa ljudima koji odlaze u svemir. I, zar ne bi bilo “nešto” da i kapetan Kirk ode gore? –  Šatner se prisetio tokom nastupa na njujorškom Conic-Conu, kako prenosi Deadline.

– I rekao sam: “Džejsone, za ime Boga, čoveče. Nikoga nije briga ako kapetan Kirk ode u svemir. Bilo je to pre 55 godina, čoveče. Ali dobro mi ide, možda bi trebalo da odem u svemir?

Dnevnik kapetana Kirka: Kosmička pravda je zadovoljena… Vilijam Šatner ima 90 i – putovaće u svemir

Pandemija COVID-19 usporila je proces, ali je Šatner na kraju imao prave razgovore o potencijalnom letu u svemir. U ponedeljak, 4. oktobra,Blue Origin, vazduhoplovna kompanija koju je osnovao Džef Bezos, objavila je da će glumac biti deo njihove sledeće ekipe.

– Ja sam prestravljen. Ja sam kapetan Kirk i prestravljen sam  – priznao je Šatner. – Nisam zaista prestravljen – ustvari da, jesam. Dolazi i odlazi poput letnje hladnoće. Planiram da stavim nos na prozor kad budem u svemiru i jedina mi je nada da neću videti nekog drugog kako spolja gleda u mene.

Pod pretpostavkom da se let ostvari, Šatner će biti najstariji čovek koji je putovao u svemir. Glumac je rekao da nije oduševljen postavljanjem rekorda.

– Ne želim da budem najstariji momak koji ide u svemir – šaljivo je priznao posetiocima Comic Cona.

On je dalje otkrio da tokom priprema za let ne može a da ne pomisli na nesreću šatla Challenger 1986. godine. Ljudi zaduženi za Blue Origin više puta su mu govorili da bi sve “trebalo” da bude u redu.

– I razmišljam, idem u raketu i naša najbolja pretpostavka je da bi trebalo da bude u redu?

Šatnerovo svemirsko putovanje trebalo bi da počne 12. oktobra.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Zašto ne treba da verujemo u branč? "Drumski trkač: Entoni Bordejn" svečano otvara 17. Slobodnu zonu

Next post

Da li znate koja pesma je "najzaraznija" svih vremena? I zašto baš ona...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *