Zašto Stiven King dok piše sluša tehno, a ne Leonarda Koena? I zašto njegova žena zbog toga hoće da se razvede…

0
327
Stiven King/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Stiven King je izjavio da mu je supruga Tabita “pretila razvodom” jer je prečesto puštao pesmu “Mambo no. 5” koju izvodi Lu Bege.

U intervjuu za Rolling Stone, pisac je otkrio da je veliki obožavalac letnjeg hita iz 1999. godine, koji je bio obrada instrumentalne pesme koju je komponovao Pereza Prado.

Kakvo je to samo ludilo u njegovoj glavi… Ovo je plejlista koju uvek iznova sluša Stiven King

Na pitanje da li je obožavalac Lu Begea i njegove verzije ove numere, King je odgovorio:

– Da, veliki sam fan. Moja žena mi je pretila razvodom. Puštao sam tu pesmu veoma često. Imao sam čak i dens verziju. Obožavao sam te produžene verzije, i puštao sam ih stalno. Jedna od njih je bila samo instrumentalna. Puštao sam tu stvar dok mi žena nije rekla: “Još jednom, i jebeno ću te ostaviti”.

Stiven King odabrao pet najboljih romana – Stivena Kinga

King se oženio Tabitom, koja je takođe spisateljica, 1971. godine. Sa njom ima troje dece, ćerku Naomi i sinove Ovena i Džozefa.

U drugom delu intervjua, King je rekao da posebno sluša “tehno ili disko stvari” dok piše, navodeći LCD Soundsystem i Fatboy Slim kao lične favorite.

– Mogu da pišem samo uz taj žanr – dodao je King i nastavio:

– Da li biste mogli da pišete dok slušate Leonarda Koena? Sigurno ne, jer biste morali da slušate tekstove pesama. Ali tih problema nema kada slušate tehno.

Pisac trenutno promoviše svoju najnoviju knjigu “Holly”, čija radnja prati privatnog detektiva koji pokušava da reši niz nestanaka koji su se desili tokom vrhunca pandemije korona virusa.

EVO ŠTA SLUŠA KRALJ HORORA… Stiven King kao običan fan na koncertu Rancida

Ranije ove godine, adaptacija Kingove kratke priče “The Boogeyman” iz 1973. godine, počela je sa bioskopskim prikazivanjem. Film je režirao Roba Sevidž, dok je King zadovoljan adaptacijom. Takođe, HBO trenutno razvija seriju “Welcome To Derry” koja je uvod za serijal filmova “TO”. Režiju potpisuje Endi Mačeti, a ideja je da gledaocima dodatno razjasni radnju pomenutih filmova.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime