Pretty Girls Make Graves posle 20 godina reizdaju “The New Romance”

0
193
PGMG/Photo Michael Lavine
Oglasi

Danas se slavi 20. godišnjica drugog albuma “The New Romance” kultnog pank benda Pretty Girls Make Graves iz Sijetla.

Prvobitno objavljen 2003. godine, ovo izdanje je bilo debitantsko za Matador Records.

PGMG – The New Romance, cover

Posle dve decenije, album će biti objavljen i u ograničenom izdanju, presovan na belom vinilu i u prodavnicama će biti od 3. novembra. Deluxe digitalna verzija stiže danas na digitalne platforme i sadrži dve dodatne pesme – “Magic Lights” i obradu himne Bow Wow Wow, snimljene u kućnim uslovima, pesmu “C-30 C-60 C-90 Go!” Takođe su objavljeni remasterovani muzički spotovi za singlove “All Medicated Geniuses” i “This is Our Emergency”.

Bend Pretty Girls Make Graves osnovan je u Sijetlu 2001. godine Članovi – Andrea Zolo, Derek Fudesko, Džej Klark, Nik Djuit i Nejtan Telen– već su imali pažnju lokalne andergraund scene, zahvaljujući provedenom vremenu u pank i hardkor bendovima poput Death Wish Kids, Area 51, i Murder City Devils.

Kvintet je objavio EP, nekoliko singlova od 7 inča i studijski album “Good Health” (za Lookout! Records), pre nego su dobili hladan e-mail od osnivača Matador Records-a, Krisa Lombardija, koji je možda pročitao pozitivnu recenziju u Pitchforku o njima, a možda i nije.

PGMG/Photo Michael Lavine

Dogovor je sklopljen i bend je otišao u studio Bear Creek da snimio “The New Romance” sa Ekom.

Reizdanje služi kao najnoviji deo serije “Revisionist History” Matador Recordsa, tekuće kampanje namenjene tome da se publika koja kupuje ploče (i strimuje) podseti brojnih artikala iz kataloga koji su sada spremni da proslave značajne godišnjice.

Matador Records

Tokom godina, Matador će ove jubileje obeležiti novim reizdanjima i ponovnim štampanjem vinila. Svako izdanje će biti propraćeno neobjavljenom muzikom, fotografijama i video zapisima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime