Zašto će Rolling Stones poslednji koncert u Americi svirati u selu od 1.000 stanovnika? “Kriva” je ljubav – prema pecanju

0
165
The Rolling Stones_Press Photo_credit Universal Music Serbia
Oglasi

Kada Rolling Stones budu zatvarali svoju severnoameričku turneju “Hackney Diamonds” 21. jula, njihov koncertni prostor nalaziće se daleko od velikih gradova koje su posetili na putu.

Rokeri će nastupiti u Ridždejlu u Misuriju, gradiću sa manje od hiljadu stanovnika, na bini u živopisnoj Thunder Ridge Nature Areni usred planina Ozark.

Rolling Stones objavili novi video spot za pesmu “Out of Tears”, u čast 30 godina albuma “Voodoo Lounge”

Smešten na 1.200 hektara zemlje i s pogledom na jezero Table Rock, amfiteatar sa 20.000 sedišta otvoren je u maju i ugostio je američke zvezde kantri muzike Morgana Volena i Krisa Stejpltona. Izgradio ga je osnivač i izvršni direktor kompanije Bass Pro Shops, dobavljač opreme za lov i ribolov, Džoni Moris.

– Samo smo želeli da podelimo ovaj prelepi deo sveta sa drugima – rekao je Moris, koji je odrastao u Ozarksu, za Reuters.

– Već godinama održavamo neke događaje na ovom mestu… mala okupljanja i koncerte. A onda… smo se zaneli.

Da li je realno…? Glavni sponzor turneje Rolling Stonesa je – uduženje penzionera

Kao Red Rocks u Koloradu i The Gorge u državi Vašington, Morisova arena prima posetioce na otvorenom. Prihodi od koncerata na ovom mestu ulažu se u očuvanje prirode u regionu Ozark.

Koncert Stonesa je ogroman dobitak za bilo koje mesto. Za Morisa se sve svodi na – njegovu ljubav prema pecanju.

Pre dvadeset godina upoznao je muzičara Čaka Livela, koji sa Stonesima nastupa od 1982. Otišali su zajedno na pecanje – a Moris je pomogao Livelu da uhvate “ogromnu ribu”.

– Rekao je ‘Džoni, ovo je najsrećniji dan u mom životu… Ako ikada mogu nešto da učinim za tebe, javi mi’ – rekao je Moris.

Kit Ričards: Stones će ići na hologramske turneje i kad mi budemo mrtvi… niko me ne pita da li mi se to sviđa

Biznismen, koji ima 76 godina, pozvao se na tu uslugu godinama kasnije.

– Rekao sam, ‘Možeš li da nagovoriš Rolling Stonese da dođu u Ridždejl, Misuri?’ A on kaže, ‘Gde?’ i … tako je do toga došlo samo kroz sudbinu, kroz pecanje i prijateljstvo.

Rekao je da su izaslanici Stonesa prisustvovala koncertu Garta Bruksa u srodnom mestu i očigledno im se dopalo ono što su videli.

Upitan da li će prisustvovati koncertu 21. jula, Moris je rekao:

– Ne znam samo ko može da me spreči.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime