Zagrevanje za Amerikanu… Proto Tip objavio video singl “Sve što boli proći će”

0
179
Proto Tip/ Photo: Aleksa Bartol
Oglasi

Katarzična pesma i spot “Sve što boli proći će” (peti singl s albuma “S ivice sanjanja”) najavljuju promociju albuma benda Proto Tip koja je zakazana za petak, 10. novembar u Domu omladine Beograd.

Gosti na koncertu u Amerikani biće ben Sitzpinker i šabačka grupa Lu.

Krajem februara Proto Tip objavio je “S ivice sanjanja”, prvi studijski album u karijeri benda koji je osnovan 2017. godine.

Album su svirali uživo na prestižnim festivalima kao što su MENT, Arsenal fest i Kontakt, uz grupne i solo koncerte u Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Skoplju, Kragujevcu…

Proto tip/ Photo: Nenad Vujanović

Koncert u Beogradu bitan je trenutak u karijeri benda koji danas čine: Nikola Čučković (glas i gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Danilo Ilić (bubnjevi) i Pavle Dimitrijević (bas i vokal) uz redovnog gosta Miloša Stevanovića Lavana (trombon, grupa Neven) i još par specijalnih gostiju za ovaj koncert.

Pre “Sve što boli proći će” Proto Tip je kao singlove s debi izdanja objavio “Kako ovde”, “Duša u šaci”, “Krećem se” i “Svet se menja”.

– “Sve što boli proći će” je pesma koju smo poslednju napisali i sa njom smo nekako zaokružili album. Vremenom nam je postala najdraža pesma. To je prva saradanja sa Milošem Stevanovićem iz grupe Neven, koji nam je postao i veoma dobar prijatelj i redovan gost na koncertima. Damjan je u aranžmanu zamislio da se pesma koja je elegijske prirode, završava dub instrumentalom. Iako je to donekle fiks ideja, profunkcionisalo je čarobno. Nekako je ta pesma postala kulminativna tačka albuma i u njoj se događa preokret na planu raspoloženja i odnosa prema životu – kazao je Nikola Čučković.

Proto Tip/ Photo: Aleksa Bartol

Spot je radila ekipa u sastavu: Nemanja Bajagić (režija), Srđan Mančev (režija i kamera), Vladimir Andrejević (montaža), Staša Ivanović (koreografkinja), Aleksa Vitorović (kolor korekcija) i sniman je u selu Vlasi, podno Stare Planine.

Pored članova benda u spotu se pojavljuju i Vladimir Bolta, Teona Milićević i Nikola Malbaša.

Proto Tip uveliko radi na novim pesmama, a snimio je i pesmu za kompilaciju Hali Gali 2 koja će se pojaviti početkom sledeće godine i na kojoj na kojoj će pored učesnika HG1 biti predstavljeno i nekoliko novih mladih bendova.

Koncertna promocija albuma “S ivice sanjanja” održaće se u petak, 10. novembra od 20:30 časova, a ulaznice su u prodaji na svim mestima efinity.rs i tickets.rs, kao i online po ceni od 1000 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice će biti 1200.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime