BARF12… Poznati finalisti Beogradskog autorskog rok festivala

0
254
LouD (BARF 2019)/ Photo: AleX
Oglasi

Članovi Udruženja rok muzičara Srbije (URMUS), organizatora Beogradskog autorskog rok festivala, odabrali su finaliste BARF12 koji će nastupiti u Domu omladine 26. novembra.

Od oko 50 poslatih prijava, broj prihvaćenih i potvrđenih učesnika dvanaestog Beogradskog autorskog rok festivala je 41. Žiri zadužen za odabir finalista je i ovoga puta imao težak zadatak da probere one koji će se predstaviti i na finalnoj večeri u Amerikani Doma omladine Beograda.

Odlučeno je da broj finalista umesto planiranih šest bude čak 11.

Cardinal Point
Cardinal Point (BARF)/ Photo: AleX

URMUS kao organizator festivala zahvaljuje se svim učesnicima festivala i želi svima puno uspeha u daljem radu.

– Kvalitet svih učesnika je i ove godine bio na zavidnom nivou. Nažalost, ne mogu svi da prođu u finale, ali se trudimo da što većem broju učesnika pružimo šansu, te je i ovog puta predviđen broj od 6 finalista proširen – poručili su iz URMUS-a

Finalisti BARF12:

AZUR (Beograd)
EGO (Niš)
NERV (Beograd)
NEVREME (Kuršumlija)
RED DANGER (Negotin)
ПETRA (Beograd)
MUSICAL DOCTORS (Valjevo)
KULISE (Jagodina)
DEMO. D (Beograd)
SORABI (Beograd)
PERA BRADA POTOMAK (Beograd)

Stefan Nemanja
Stefan Nemanja/ Photo: Bojan Stevanović

Ove godine je znatno povećan broj finalista, na uštrb revijalnog dela festivala. Pored bendova finalista u ovom delu programa će nastupiti kao specijalni gosti sastav Stefan Nemanja.

Nemanja Savić jedan je od najistaknutijih članova URMUS-a, zadužen za organizaciju festivala svih ovih godina, i veliko nam je zadovoljstvo što će sa svojim novim bendom podeliti sa nama muziku sa svog debi albuma “Rođen sa slomljenim srcem”.

Photo: Promo

URMUS se kao i uvek potrudio da zajedno sa partnerima i prijateljima festivala obezbedi vredne nagrade za pobednike i učesnike festivala BARF12.

I nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 80.000,00 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2024. godine; snimanje i digitalno izdanje singla za Multimedia Music

II nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000,00 dinara

III nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku Gitarijadu 2024. godine

Sorabi/ Photo: AleX

Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala.

Od ove godine uspostavljena je saradnja i sa SAE Institutom u želji da konačno festival dobije kvalitetan audio snimak izvođenja svih učesnika festivala.

U saradnji sa Multimedia Music objaviće se i kompilacija pesama odabranih bendova sa ovogodišnjeg BARF-a.

Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica firme Stunner.

Two Coins From Mercury/ Photo: AleX

Pozivamo vas da dođete u nedelju, 26. novembra od 18:30h u Dom omladine u što većem broju i da podržite ove sjajne bendove.

Ulaz na festival će se kao i prethodnih godina naplaćivati simboličnih 200 dinara, a ulaznice će se prodavati na ulazu pred početak festivala. Kupljena ulaznica će ujedno služiti i za glasanje publike.

Tačna satnica i redosled nastupa bendova u takmičarskom delu biće naknadno objavljeni. Sve dodatne informacije o festivalu možete ma ovom linku.

Pobednici prošlogodišnjeg izdanja festivala…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime