Vreme je… Otvoren konkurs za MOBIL MUSIC FEST #3 – a tu je i jedna vrlo važna novina

0
752
Oglasi
MMF 3
MMF 3

Sve što treba da uradite je…

Sigurno se sećate ovog slogana od prethodnih godina. Sad je vreme da ga iskoristimo po treći put. Uz jednu malu, ali važnu izmenu.

Headliner.rs otvara novi konkurs za jedinstveno i originalno off&online takmičenje autorskih bendova – MOBIL MUSIC FEST #3!

Reč je o takmičenju u kojem mogu da učestvuju svi mladi bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal, ali i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Takmičenje sprovodimo uz podršku izdavačke kuće PGP RTS, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja, organizacije Prava interpretatora i OFPS-a.

KONKURS

Bendovi i muzičari i dalje imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da nam pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU.

Ono što je ovog puta novo i drugačije je da ćemo u obzir uzimati i snimke nastale na koncertima!  Ove godine, kao znak podrške muzičkoj live industriji, odnosno povratku u normalan život na koncertima i festivalima, odlučili smo da i spotovi zabeležni na živim svirkama (na festvalima, samostalnim koncertima ili u klubovima) takođe ulaze u konkurenciju za finale.

Snimke ćemo, kao i do sada, objavljivati na portalu Headliner.rs (preko našeg YouTube kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na YouTube kanalu i lajkova na FB stranici.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2021. Ali ne čekajte, krenite već sada. Sada će iskustva snimanja mobilnim telefonom koja smo svi stekli tokom pandemije sigurno doći do izražaja.

[infobox title=’Objavljena kompilacija, pobednici i dalje “peglaju” svoj debi album’]

Mobil Demo Fest #1 cover
Mobil Demo Fest #1 cover

Svima nam je pandemija poremetila planove. Ali nismo odustali. U najgoroj godini za muzičku industruju, Mobil Music Fest je bio jedini festival koji je održan, a u tom, drugom izdanju, u finalu koje je održano krajem decembra 2020. u kultnom klubu Fest pobedio je sjajni bend Sanitarium.

Zbog čitave situacije iz opravdanih razloga kasnilo se sa snimanjem albuma sa prvog festivala, ali konačno možemo da se pohvalimo – kompilacijski album Mobil Demo Fest #1 je gotov i može se naći na prodajnim mestima PGP-a u Beogradu, a uskoro nas očekuje i zvanična promocija. Na albumu se, da podsetimo, predstavljaju bendovi finalisti prvog festivala – LouD, Mehanizam, Znoj, Oktava više i Funkier Project.

LouD, Mobil Demo Fest/ Photo: 42 magazin
LouD, Mobil Demo Fest/ Photo: 42 magazin

Kad je reč o debi albumu pobedničkog benda LouD, on je uveliko snimljen i u fazi je postprodukcije. Izdanje se očekuje u septembru. Sanitarium, pobednici drugog festivala, pripremaju numere za svoje debitantsko izdanje i očekuje se da uskoro uđu u studio.[/infobox]

IZBOR

O najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL MUSIC FEST #3 biće odabrano pet bendova.

Tri benda odrediće žiri, dok će preostale finaliste činiti dva benda koji su dobili najviše glasova publike, od onih koji nisu ušli u izbor žirija.

Publika glasa za ukupan utisak (pesma + spot), dok će žiri dodeliti posebnu nagradu autoru najboljeg spota na festivalu.

FINALE

Finale će biti održano u jednom od beogradskih rock klubova, u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici.

Tom prilikom biće emitovan i pobednički spot festivala, bez obzira na to da li se grupa našla u finalu ili ne.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova žirija, prisutne publike i lajkova na FB stranici tokom direktnog prenosa na našoj Facebook stranici.

NAGRADE

Pobednički bend dobiće priliku da objavi samostalni autorski album za etiketu PGP RTS, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biće zastupljeni sa po dve pesme na kompilacijskom izdanju koje objaviti Headliner.rs.

Na Festivalu mogu da učestvuju bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal, kao i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Bendovi moraju da se predstave autorskom pesmom.

Bendovi svoj spot ne smeju objavljivati na svojim (ni na bilo kojim drugim) stranicama na društvenim mrežama, ili sajtovima, pre nego što oni budu objavljeni na YouTube kanalu portala Headliner.rs.

Spotovi se snimaju isključivo mobilnim telefonom u jednom kadru, korekcije u aplikacijama i računarskim programima su dozvoljene, kao i “podvlačenje” muzičke matrice.

Spotove slati putem wetransfera, na e-mail: headliner.rs@gmail.com

Uz spot priložiti:

Kratku biografiju
Fotografiju benda
Ime snimatelja
Model telefona kojim je spot sniman

Srećno! I…

#rokenrolsvuda

A ovako je bilo krajem prošle godina, na finalu MOBIL MUSIC FESTA #2

Podsetite se kako je bilo na finalu prvog MOBIL DEMO FESTA

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime