Velika frka u Nemačkoj, lider Rammsteina Til Lindemann optužen za seksualno zlostavljanje mladih obožavateljki, reagovala i ministarka..

0
669
Til Lindeman/Photo: YouTubhe printscreen
Oglasi

Nekoliko ljudi koji su posećivali koncerte nemačkog benda Rammstein, javili su se opisujući sistem po kome se mlade obožavateljke iz prvih redova “vrbuju” od strane pevača Tila Lindemana, nakon što se javila žena koja tvrdi da joj je u piću bila droga, na afterpartyu posle koncerta u Viljnusu prošlog meseca.

I druge optužbe su krenule neposredno pre rasprodate četvoronoćne rezidencije Rammsteina na Olimpijskom stadionu u Minhenu, što je podstaklo promotera koncerta da najavi da neće biti afterpartyja posle koncerta, ni takozvanog “row zero” iskustva za odabrane obožavaoce neposredno ispred pozornice.

Til Lindeman pao sa bine tokom koncerta Rammsteina u Litvaniji…

U izjavi na svom Instagramu, bend je rekao da prijave shvata “izuzetno ozbiljno” i zamolio je fanove da se suzdrže od osuđivanja žena koje su progovorile, kao i ponašanja svojih članova.

“Objave poslednjih dana izazvale su zbunjenost i pitanja u javnosti, a posebno među našim fanovima. Optužbe su nas sve duboko pogodile i shvatamo ih krajnje ozbiljno. Našim fanovima poručujemo: Važno nam je da se osećate prijatno i sigurno na našim nastupima – ispred i iza pozornice. Osuđujemo svaku vrstu prestupa i molimo vas: Nemojte se upuštati u javne predrasude bilo koje vrste prema onima koji su izneli optužbe. Oni imaju pravo na svoje mišljenje. Ali mi, bend, takođe imamo pravo – naime, da nas ne osuđuju”.

U ranijoj izjavi na Twitteru napisali su: “S obzirom na optužbe koje kruže internetom o Viljnusu, možemo da isključimo mogućnost da se ono što se tvrdi dogodilo u našem okruženju”.

Optužbe protiv benda prva je iznela 25. maja žena iz Severne Irske koja je dva dana ranije bila na koncertu benda u Viljnusu u Litvaniji. U nizu objava na Twitteru i Instagramu, žena je rekla da je pre svog putovanja kontaktirala ženu putem Instagrama za koju se na forumima pričalo da pomaže obožavaocima da dobiju pristup ekskluzivnim zabavama pre i posle nastupa.

Gospodari buke… Koncert Rammsteina čuo se na 25 kilometara od mesta održavanja

Žena, koja se zove Alena Makeeva, koja se na svojoj Instagram stranici naziva “casting direktorkom na turneji s Tilom Lindemanom”, poslala je 24-godišnjakinji link na privatnu WhatsApp grupu i SMS s pozivom da se pridruži “row zero” delu na koncertu u Viljnusu.

Toekom pauze odvedena je u malu svlačionicu ispod pozornice gde joj se pridružio Til Lindeman. Kada je 24-godišnjakinja jasno rekla da ne želi ništa s njim, pevač je, tvrdi, reagova ljutito.

Kako se Rammstein osvetio MTV-u zbog cenzure? Prosto, kindnapovali su direktora, vezali ga za stolicu, postavili bombu…

Na zabavi posle koncerta, rekla je, popila je dva alkoholna pića, a malo kasnije je počela čudno da se oseća i ima rupe u pamćenju, zbog čega je posumnjala da je drogirana. Rekla je i da je kasnije bila prekrivena modricama i da je povraćala 24 sata posle koncerta.

U sledećem postu, 30. maja, napisala je: “Til me NIJE dirao. Prihvatio je da ne želim odnos s njim. Nikada nisam tvrdila da me je silovao”.

Rammstein u novom spotu “Dicke Titten” odaje počast – bujnim ženskim grudima… “Deda” Lindeman gleda i ne veruje…

Od tada je u nemačkim medijima objavljeno nekoliko priča koje govore o sličnim iskustvima. Članak u Süddeutsche Zeitungu citira drugu ženu koja je bila na zabavi posle koncerta Rammsteina u Beču 2019. i pila je alkohol. Ona je rekla da je, nakon što se onesvestila, došla k sebi i pronašla Lindemana “na sebi” u hotelskoj sobi. Prema Süddeutscheu, pevač je tada pitao želi li da prestane i kasnije je izašao iz sobe.

Tu je takođe nekoliko izjava žena koje opisuju kako im je Rammsteinov tim pristupio, bilo putem Instagrama ili lično na koncertima. Neke od njih su zamoljene da pošalju fotografije pre dolaska na koncert ili su fotografisane i snimljene na licu mesta. Rekle su da su odabrane žene zamoljene da se odevaju na određeni način i da im je omogućen pristup “nultom redu” tokom showa, posebnom ograničenom prostoru neposredno ispred pozornice.

Til Lindeman, Ich hasse Kinder/printscreen

Jedna žena rekla je da je čak bila direktno obaveštena da pristup zabavi zavisi od toga hoće ima li interes za seks s Lindemanom.

Ali, policiji je prijavljen samo slučaj iz Viljnusa. Portparol policije u Viljnusu rekao je da još nije donesena odluka da li će biti pokrenuta krivična istraga. U utorak su nemački mediji izvestili i da je Rammstein zabranio Makeevi, koja nije bila zaposlena u bendu, buduće koncerte.

Rammstein voli Rusiju, ali podržava Ukrajinu… Posle novog spota koji “ruši” YouTube, Lindeman poslao fanovima poruku…

Na optužbe je reagovala i nemačka vlada koja je zatražila mere zaštite za žensku publiku.

– Posebno mladi moraju da budu bolje zaštićeni od agresije – rekla je za AFP nemačka ministarka za brigu o pordici Lisa Paus.

Na kraju je predložila da se na koncertima uvedu zaštitne zone za žene i ekipe koje bi mogle da intervenišu u slučaju seksualnog zlostavljanja. Napomenula je i da bi bilo “korisno sprovesti ozbiljnu raspravu o odgovornosti umetnika i organizatora prema posetiocima koncerata”.

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime