Stoun Gosard, gitarista Pearl Jama, otkrio: Novi album je pri kraju…

0
341
Pearl Jam/Photo: Danny Clinch press promo
Oglasi

Pearl Jam gitarista Stoun Gosard gostovao je u podkastu Kyle Meredith With…, u kojem je otkrio kako se rad na novom albumu benda “bliži kraju”.

Poslednji album “Gigaton” bend je objavio 2020. a o novom albumu počeli su da govore krajem prošle godine, kada su počeli sa snimanjem i kada je Gosard rekao da se nada da će to biti nešto drugačije i uzbudljivo za bend i fanove.

– Svi pišu u bendu, tako da sada zapravo samo pokušavamo da shvatimo šta je nešto drugačije za nas, nešto uzbudljivo.

Pearl Jam najavili 12. album: Kome smeta izraz “grunge”? Nas opisuje na pravi način…

To nešto novo i uzbudljivo mogao bi da bude producent novog albuma, Endrju Vat, koji se proslavio radeći s pop zvezdama kao što su Džastin Biber, Lana Del Rej i Kamila Kabeljo, ali u poslednje vrijeme upravo on vodi brojne rock projekte.

Producirao je “The Lockdown Sessions” Eltona Džona, “Patient Number 9” Ozija Ozborna i “Every Loser” Igija Popa. Takođe je radio s frontmenom Pearl Jama, Edijem Vederom, na njegovom solo albumu “Earthling” iz 2022., što je i dovelo do toga da sada producira za sam Pearl Jam.

Upalite svetla, mi ovde ne udaramo ljude… Edi Veder isterao devojku s koncerta Pearl Jam jer je započela tuču

U intervjuu Gosard je o njemu rekao da je “najokoreliji obožavalac Pearl Jama kojeg ćete ikada sresti. On može da odsvira sve naše pesme bolje nego mi sami”. Voditelja je to navelo da pita znači li to da će novi album imati prizvuk ranih dana benda, ali gitarista je odgovorio samo: “Vi ćete morati sami da procenite”.

– Energija koju Vat traži… on je član fan kluba, video je bend 50 puta. Ali, on je takođe vrhunski pop producent – dodao je.

Pearl Jam otvorio arhivu za fanove… Na Deep sekciji njihovog sajta – više od 200 koncerata i 5.000 pesama

Osim novog albuma, Pearl Jam sprema i turneju koja počinje krajem avgusta, ali za sada samo u SAD.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime