Ulje je na vodi… Prvi i jedini zabeleženi live nastup grupe Haustor bio je pre tačno 40 godina

0
698
Oglasi
Haustor - Ulje je na vodi, cover
Haustor – Ulje je na vodi, cover

Dana 6. januaraa 1982. godine zagrebačka novotalasna grupa Haustor održala je koncert u klubu Kulušić, koji je snimljen za prvi – i pokazaće se jedini – zabeleženi live nastup ovog sastava. Do tada su iza sebe imali samo debitantski eponimni album kao i tri singla iz prethodne godine.

Međutim, Haustor će objaviti još tri studijska albuma i razići će se 1990. godine, da bi se njihov live CD pojavio tek 1995. godine.

POSLE RAZIGRANOG HITA “MOJA PRVA LJUBAV”, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO… DEBI ALBUM HAUSTORA BIO JE TOTALNO IZNENAĐENJE ZA SVE

Reč je o izdanju Dallas Recordsa pod nazivom “Ulje je na vodi”(stih iz neizbežne “Moja Prva Ljubav”). Izdanje sadrži zapis koncerta mladog i tek uzletelog benda u sastavu Srđan Sacher, Darko Rundek, Ozren Štiglić, Damir Prica, Srđan Gulić i Igor Pavlica, Nikola Santro. Gosti na ovom koncertu bili su Jura Novoselić i Stanko Juzbašić, a na albumu se nalaze 24 zapisa.

ULJE JE NA VODI… KULTNI KONCERT HAUSTORA IZ 1982. KONAČNO OBJAVLJEN KAO DVOSTRUKI LP

Glavni razlog zašto live Haustora nije objavio njihov stalni izdavač Jugoton u vreme kada je on snimljen bio je loš tehnički kvalitet snimka. S obzirom da zanimanje publike za njihovu muziku nimalo nije jenjavalo godinama posle raspada grupe, koncertni materijal je, ipak, otkupila i izdala kuća Dallas Records. A dvostruki vinilni album s istim materijalom objavljen je 2019. godine u izdanju Blind Dog Records/Šareni dućan.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime