Home»Kult»Posle razigranog hita “Moja prva ljubav”, ovo niko nije očekivao… Debi album Haustora bio je totalno iznenađenje za sve

Posle razigranog hita “Moja prva ljubav”, ovo niko nije očekivao… Debi album Haustora bio je totalno iznenađenje za sve

4
Shares
Pinterest Google+
Haustor/Promo
Haustor/Promo

Dana 20. juna 1981. godine zagrebački Jugoton objavio je debitantski album zagrebačke novotalasne grupe Haustor. Uz hit s debitantskog singla “Moja prva ljubav”, album je sadržao osam novih pesama koje su napisali pevač Darko Rundek i basista Srđan Sacher.

Deo publike koji je očekivao da budu jednako jednostavne, pevljive i plesne bio je pomalo razočaran, jer je njihova atmosfera bila mnogo mističnija i ne tako komercijalna.

ULJE JE NA VODI… KULTNI KONCERT HAUSTORA IZ 1982. KONAČNO OBJAVLJEN KAO DVOSTRUKI LP

Mešajući različite stilove, Haustor se predstavio kao ozbiljna “bela funk-soul-rock grupa”, a taj iskorak ispred ostalih sličnih grupa u zemlji učinio je da Haustor na samom startu karijere postane jedan od vodećih u novom talasu. Pesme koje su obeležile ovaj album su, izmešu ostalih “Radio”, “Mijenjam se”, “Crni žbir” i “Duhovi”.

Uz Rundeka i Sachera u grupi su još bili klavijaturista Zoran Vuletić, ritam gitarista Ozren Štiglić, bubnjar Srđan Gulić, saksofonista Damir Prica i Nikola Santro na trombonu.

Podsetite se ovog sjajnog albuma:

Previous post

Pet bisera stalo "U po' ure"... Novi Gibonnijev mini album stigao na streaming servise, CD u prodaji od 25. juna

Next post

Sputñik objavio spot za "Tomorrow“, a u njemu - Ljubica Lukač i Strahinja Bojović

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *