Zvezde masovno odbijaju da učestvuju u dodeli filmskih nagrada Zlatni globus… a za to postoje dva razloga – bojkot i paranoja

0
310
Oglasi
Golden Globe Awards/Photo: facebook
Golden Globe Awards/Photo: facebook

The Hollywood Foreign Press Association (HFPA), organizacija koja stoji iza dodele filmske nagrade Zlatni globus, objavila je u utorak kako će svečanost dodele ovogodišnjih nagrada, zakazana za nedelju, 9. januar, biti održana bez publike i crvenog tepiha. Dodela će se održati u Beverly Hills hotelu u Los Anđelesu a razlog ovih restrikcija je rast broja zaraženih korona virusom u SAD.

ZEMLJOTRES U HOLIVUDU… TOM KRUZ VRATIO TRI OSVOJENA ZLATNA GLOBUSA

Dodeli će prisustvovati samo neki od članova HFPA i ljudi s pozivnicom a svi oni moraće da budu vakcinisani s tri doze a na ulazu če morati da pokažu i negativan PCR test ne stariji od 48 sati. Svi koji će prisustvovati moraće da nose maske i pridržavaju se socijalne distance.

NIKOL KIDMAN: HOLIVUD JE SUROV, NISU MI GLASNO REKLI “ISTEKAO TI JE ROK TRAJANJA”, ALI…

Posle toga stigla je vest koju je objavio magazin Variety, a to je da ni jedna slavna osoba nije pristala da na svečanosti dodeljuje nagrade, pa je u ovom trenutku nepoznato na koji će se način one dodeljivati. To je rezultat velike afere vezane za HFPA pri čemu se spominjala korupcija unutar HFPA kao manjak diversifikacije među članstvom. Zbog te afere je TV kuća NBC otkazala prenos ovogodišnje dodele nagrada Zlatni globus.

BURA OKO ZLATNIH GLOBUSA… SKARLET JOHANSON NAJGLASNIJA: NJIHOVO SEKSISTIČKO PONAŠANJE MORA DA PRESTANE

Mnoge slavne osobne govorile su o tome kako su neophodne promene vezane za nagradu Zlatni globus. Skarlet Johanson je, na primer, navela kako se suočila sa seksističkim pitanjima i opaskama od strane nekih članova HFPA koje su graničile sa seksualnim uznemiravanjem.

– Sve dok ne dođe do neophodnih fundamentalnih promena unutar organizacije verujem da je vreme da se odmaknemo od HFPA i usredsredimo na važnost i snagu jedinstva unutar naših sindikata i filmske industrije u celosti – izjavila je Skarlet Johanson.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime