Sting o največem hitu grupe The Police: Nije to ništa posebno, ni originalno…

0
289
Sting/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Sting je o svom kultnom hitu “Every Breath You Take” iz 1983. godine izrazio svoje mišljenje da pesma nije ništa originalno. Frontmen benda The Police, koji su postojali od 1977. godine pa sve do ranih 2000-ih, u BBC dokumentarcu se osvrnuo na ovu pesmu koju smatraju najvećim hitom benda.

Bend je dosegao vrhunac popularnosti sa albumom “Synchronicity” iz 1983. godine, koji je istovremeno postao i najprodavaniji album u karijeri benda, sa više od osam miliona prodatih primeraka samo u Americi. Album je lansirao The Police na vrh svetskih muzičkih lista, a pesma “Every Breath You Take” postala je neizostavan deo njihove muzičke istorije.

Bivši bubnjar The Police priznao: Shvatio sam da je Sting genije, ali nemojte to da mu kažete…

Iako je pesma već bila internacionalno priznata pre izlaska albuma, “Synchronicity” je dodatno podigao na viši nivo slave. Sting, sam autor pesme, tvrdi da, uprkos zahvalnosti na velikom uspehu, smatra da pesma nije savršena i da nije originalna. Kaže da se standardni sled akorda može pronaći i u drugim pesmama, poput “Stand By Me”.

Sting: Odrastao čovek ne treba da bude u bendu…

Sting ističe da iako ni tekst pesme nije originalan, postoji nešto u njoj što privlači ljude. Pesma, na prvi pogled romantična i zavodljiva, zapravo nosi element prisile i opsesije, što čini atmosferu prilično zlokobnom.

Sting ne dolazi u Beograd, ali zato svira u Zagrebu, Ljubljani i Budimpešti…

Na kraju, Sting zaključuje da ponekad troši mesece na stvaranje muzike i teksta, čineći ih tehnički zahtevnim, ali ne postiže uvek željeni rezultat. Uprkos tome, ističe da su ponekad najjednostavnije pesme najbolje, iako nije uvek lako postići tu jednostavnost.

Šta vi mislite, da li je “Every Breath You Take” posebna?

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime