Bivši bubnjar The Police priznao: Shvatio sam da je Sting genije, ali nemojte to da mu kažete…

0
348
Stjuart Kouplend, screenshot YouTube
Oglasi

Nije tajna da su od početka postojale tenzije unutar benda The Police.

Prošle godine, govoreći za Classic Rock, gitarista Endi Samers je izjavio da je već 1979. godine, tokom turneje za drugi album grupe, “Regatta de Blanc”, shvatio da je u bendu s “dva potpuna idiota”, i nije prošlo dugo pre nego što je Stjuart Kouplend svirao na nastupima s rečima “FUCK OFF YOU CUNT” napisanim na bubnjevima, u nesuptilnoj poruci članu benda koji nije bio Endi.*

Godine gladovanja… Stjuart Kopland objavljuje knjigu o ranim danima grupe Police

U novom intervjuu za The Telegraph, Kouplend otkriva da im je prolazak kroz grupnu terapiju pomogao da reše svoje probleme pre njihove izuzetno uspešne turneje ponovnog okupljanja 2007/2008.

– Čuo sam da su Stonsi išli na terapiju – kaže Kouplend – pa sam želeo da probamo. Otišli smo i iz svakog od nas izvukli našu tačku gledišta i ostali smo zapanjeni. Nismo mogli da verujemo šta čujemo od druge strane. I to je sve promenilo.

The Police

Tokom tog procesa, bubnjar je saznao da je glavni faktor koji je unosio napetost bio različit pristup muzici.

– Želim da srušim nešto… Želim da lupam po stvarima – primećuje Kouplend.

Njih trojica su prvi put zajedno stala na scenu – ali ne kao The Police…

– S druge strane, Sting ima viši motiv. On je tih i dubok, dok sam ja bučan i plitak. Za njega, muzika je prelepo bekstvo iz vreve sveta, mesto gde može da istražuje ideje iz neke ozbiiljne literature koju čita i dubokih misli koje su mu svojstvene. On je pre svega pesnik. I za pesnika, te reči su vrlo važne, dok je muzika u službi poezije.

Bubnjar dalje kaže da je radeći na ovogodišnjem albumu “Police Deranged for Orchestra” konačno shvatio dubinu Stingovih muzičkih talenata.

– Saznao sam šta Sting radi s tim pesmama – kaže – došao sam do neprijatnog saznanja. Sada, nemojte mu reći da sam ovo rekao, ali čovek je genije. Zaista jeste, i moram da se nosim s tim.

Sting priznao: Pokajao sam se što sam okupio Police, nije u tome bilo ništa osim “vežbe nostalgije”…

*Kao dodatak, 2022. godine, Kouplend je tvrdio da njegova poruka “FUCK OFF YOU CUNT” nije, kako se obično veruje, bila upućena Stingu.

– To je bila potpuno vesela ‘nosi se’ poruka – insistirao je u intervjuu za superdeluxeedition.com – i… ako je bila upućena nekome, verovatno sam je uputio sebi. Nije bilo neprijateljstva u toj izjavi na mojim bubnjevima. Ali znate šta? Hajde da ne pokvarimo savršeno dobar mit.

HL/Izvor: loudersound.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime