Kira Najtli: Zbog “Pirata s Kariba” godinama sam bila na psihoterapiji…

0
232
Kira Najtli - Pirati s Kariba, Disney promo
Oglasi

Kira Najtli imala je samo 18 godina kada je stekla svetsku slavu pošto je 2003. godine odigrala Elizabet Svon u Diznijevom hitu “Pirati sa Kariba: Prokletstvo Crnog bisera”. Britanska glumica u to se vreme pojavila u još dva hita – “Igraj kao Bekam” i “U stvari ljubav” koji su dodatno zacementirali njen zvezdani status.

Kira Najtli (nažalost) nema ni najmanju nameru da se vrati u Pirate sa Kariba

Iako glumica danas ne žali za putanjom svoje karijere, tokom podkasta Hollywood Reporter Awards Chatter otkrila je da je razvila PTSP (posttraumatski stresni poremećaj) zbog slave koju su joj doneli ovi filmovi, piše BBC.

– Kada na celu situaciju gledate sa strane, izgleda vam super jer mislite: “Vau, ovo je hit za hitom”, ali sve što čujete iznutra su kritike. Bukvalno sam se osećala bezvredno – rekla je glumica.

VIDI TI NJU… Kira Najtli otkrila svoj… neobičan i pomalo bizaran muzički talenat

Uprkos uspehu, kritike su teško pogodile Kiru jer nije imala formalnu glumačku edukaciju, a uz to ju je bilo strah da izlazi iz kuće jer su je na ulici čekali paparaci. Ponekad je na dnevnom niovu pratilo njih dvadeset, koji su pokušavali iz nje da izvuku razne reakcije.

– Ako zvezde nisu imale nevni slom pred njima, trudili su se da izazovu takve reakcije. U vazduhu je mogla da se oseti ta atmosfera nasilja. To nije nešto na što bi iko dobro reagovao – otkrila je glumica.

Kira Najtli/YouTube printscreen

Najtli je u ovogodišnjem intervjuu za Vaiety objasnila da joj je celo iskustvo bilo neprijatno jer je introvertna osoba i tada je još uvek bila dete.

– Bilo mi je užasno. Nisam ekstrovert, tako da mi je teško palo kada su počeli pomno da me prate i kada sam dostigla taj nivo slave. To su bile godine u kojima se razvijaš i neminovo praviš greške. To je veoma osetljivo razdoblje, pogotovo za žene. Na neki način, još uvek si dete.

Disleksija nije prepreka… Pitajte Kiru Najtli

Srećom, glumici je pomoglo nekoliko godina psihoterapije i kratka pauza od glume, zbog čega se danas lakše nosi sa slavom. Kira je takođe izjavila da ne bi htela da menja prošlost uprkos lošim iskustvima i zahvalna je na prilikama koje je dobila zahvaljujući uspehu u ranim dvehiljaditim godinama.

– Bilo je traumatično, ali je odredilo smer u kojem će ići moja karijera. Sada imam puno sreće i zadovoljna sam svojom karijerom, a slava nije toliko intenzivna. Sada mogu da se nosim sa tim, što je sjajno – zaključila je glumica.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime