Singlom “The Narcissist” Blur najavili novi album “The Ballad of Darren”

0
261
Blur/Photo: Reuben Bastienne-Lewis
Oglasi

Bend Blur je spreman za veliku svetsku koncertnu avanturu koju najavljuje upravo objavljenom novom pesmom “The Narcissist” i albumom “The Ballad Of Darren” koji će izaći 21. jula.

Istorija britanske popularne muzike se ne može zamisliti bez pominjanja njihovog imena, baš kao što ni jedna žurka vredna pomena to ne može biti ako se na njoj načuje “Song 2”. Sa pet objavljenih albuma tokom devedesetih i plejadom hitova (“Girls & Boys“, “Country House“, “Beetlebum“, “Parklife“, “Coffe & TV“, “Song 2“…) bend Blur predstavlja perjanicu globalnog fenomena zvanog britpop.

Potvrđeno… Blur se vraćaju velikim koncertom na Vembliju 8. jula 2023.

Frontmen Damon Albarn, se tokom dvehiljaditih razvio u svestranu autorsku i producentsku figuru, čiji je talenat doprineo uspehu još jednog svetskog fenomena – grupe Gorillaz. Neprekidno održavajući vezu sa drugarima iz matičnog benda, Blur se nadalje povremeno oglašavao izdanjima da bi ove godine, nakon skoro decenijske pauze, objavio novi singl “The Narcissist”.

DAN KADA SU NA CRTU IZAŠLI KRALJEVI BRITPOPA: Blur dobio bitku, Oasis rat

BLUR – The Ballad Of Darren, cover

Atmosfera u kojoj je nastajala pesma je vratila članove grupe u vreme zajedničkog rada u studiju, sesijama iz kojih su nastale najdivnije pesme. Po njihovim rečima budući album „The Ballad Of Darren“ je prilično nesvesna posveta britpop eri, životu i muzici koju su voleli. Pesma “The Narcissist” odiše tim nostalgičnim ali nikako patetičnim ambijentom jer je grupa Blur u potpunosti prisutna. Ovde i sada bend osluškuje, prati a stečeno znanje i iskustvo im pomože da to pretoče u fenomenalne i inovativne muzičke forme.

Bubnjar Blura pobedio na lokalnim izborima i postao odbornik u Norviču

Grupa Blur će tokom leta održati seriju koncerata širom Evrope. Nama će najbliži biti nastupima na Primavera festivalu (Barselona/Madrid) ili na festivalu Roskilde u Danskoj.

Novi album izlazi 21. jula, a poznat je i raspored pesama na njemu:

The Ballad
St Charles Square
Barbaric
Russian Strings
The Everglades (For Leonard)
The Narcissist
Goodbye Albert
Far Away Island
Avalon
The Heights

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime