Skorseze konačno otkrio zašto u svim njegovim filmovima igra Leonardo Dikaprio… “kriv” je – De Niro

0
314
killers of the flower moon, press promo
Oglasi

Čuveni reditelj Martin Skorseze danas će na Kanskom festivalu predstaviti svetu svoj novi film “Ubistva pod cvetnim mesecom” i ujedno će se sa ovim ostvarenjem boriti za prestižnu Zlatnu palmu.

U pitanju je prvi vestern i najskuplji film u karijeri ovog reditelja u kome glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Robert De Niro.

Kristijan Bejl se pomirio sa sudbinom: Dobijamo uloge koje Dikaprio odbije, on je uvek prvi izbor…

U susret svetskoj premijeri novog ostvarenja Skorseze je u nedavnom intervjuu za Deadline otkrio zašto u skoro svim njegovim novijim filmovima uvek igra Dikaprio.

– Ono što je kod Lea fantastično i zašto konstantno sarađujemo je to što on često glumački odluta na neka teška, zamršena mesta koja su drugim glumcima gotovo nedokučiva i što na kraju kod njega to sve bude kristalno jasno. Obično se to vidi u njegovoj ekspresiji, na njegovom licu, u očima… To mu uvek kažem – otkrio je Skorseze i dodao:

killers of the flower moon, press promo

– On je prirodan u filmovima. Mogao bih da ga snimim u krupnom planu, dok ni o čemu ne razmišlja, mogao bih da ubacim bila šta u tu scenu, ljudi će reći da je bio sjajan. To je nešto kao Kulešov efekat. Tako nešto možete izvesti sa njim. Ima nešto na njegovom licu kad se kamera zaustavi na njemu. U njegovim očima. Čak i kada se pomeri za milimetar, mi to vidimo. Vrlo je zanimljivo to što se događa sa njim na snimanjima – zaključio je reditelj.

20 godina Leonardo Dikaprio se iz petnih žila trudio da niko ne vidi ovaj njegov film. ali…

Skorseze se osvrnuo i na svoju dugogodišnju saradnju sa Robertom De Nirom, koji mu je i skrenuo pažnju na Dikaprija.

– De Niro mi je rekao: “Slušaj, sad snimam sa tim mladim dečkom, moraš sa njim ponekad da radiš. Taj mali je zaista dobar”. To je bio prvi put da mi je on nekoga preporučio – otkrio je slavni sineasta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime