Rob Halford: Ako neko zaslužuje tutulu viteza, to je Ozi…

0
139
Rob Halford, Ozi Ozborn/Photo: promo/screenshot
Oglasi

– Ustani, Ser Ozi! – barem bi tako bilo da se pita Rob Halford.

Pevač Judas Priesta kaže da bi Ozi Ozborn trebalo da bude proglašen vitezom.

Još dva koncerta i kraj… Ozi Ozborn će se oprostiti od fanova sa dva stadionska nastupa, naravno u Birmingemu

Razgovarajući za Classic Rock, Halford, čiji bend objavljuje novi album “Invincible Shield” u martu, veruje da bivši pevač benda Black Sabbath zaslužuje priznanje za svoj doprinos muzici.

– Ako neko zaslužuje viteštvo, to je Ozi Ozborn – kaže Halford. – Samo zbog radosti koju je pružio ljudima tokom godina.

Ozi Ozborn: Neću da me u biografskom filmu glumi Džoni Dep

Prijateljstvo između ova dva pevača seže decenijama unazad, s Halfordom koji je čak uskočio umesto Ozija koji je bio bolestan od bronhitisa, na koncertu benda Black Sabbath u Nju Džesiju 2004. godine.

– Kada je izasao album Black Sabbath i kao i svakog drugog, njihov zvuk me je potresao do srži – rekao je Halford Metal Hammeru, sestrinskom časopisu Classic Rocka, 2017. godine.

Judas Priest objavljuje “Invincible Shield” 8. marta. Nedavno su objavili treći singl s albuma, sporu pesmu “Crown Of Horns”.

– To je prilično introspektivna pesma – kaže Halford. – Može biti o tugovanju za voljenom osobom ili ličnom putovanju koje prolazite ili nekoj duhovnoj vezi. Ali takođe je poziv na kolektivno jedinstvo: ‘Dignite svoje rogove visoko.’

Rob Halford proslavio 38 godina bez alkohola i poslao poruku onima koji žele da prestanu…

“Invincible Shield” je 19. album benda, prvi od 2018. godine i hvaljenog “Firepower”.

– Metal trenutno doživljava renesansu – kaže Halford za Classic Rock. – Tu smo mi, tu je Saxon sa njihovim sjajnim novim albumom, tu je naravno Iron Maiden. Ovo je sjajno vreme za metal.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime