Rezidanje albuma “One, Two…Five!” grupe Orthodox Celts na zelenom vinilu

0
233
Moto Fest 2022 - Orthodox Celts/Photo: AleX
Oglasi

U izdanju Mascoma objavljeno je potpuno remasterizovano, LP izdanje na zelenom vinilu “One, Two…Five!” grupe Orthodox Celts.

“One, Two…Five!” je album koji je prava prekretnica u stvaralaštvu grupe Orthodox Celts. 2007. godina, u kojoj je ovaj album inicijalno objavljen, je umnogome, sticajem različitih okolnosti, odredila budućnost, ali i sublimirala prvih 15 godina grupe, uostalom kao i sam album.

– Većinski autorski album, sa samo dve obrade, od kojih čak samo jedna iz kategorije “tradicionala” je, konačno, pokazao zrelost svih koji su u ovo ostvarenje bili uključeni – kaže Aca Seltik (Aleksandar Petrović) frontmen benda.

A što bismo mi kaskali za svetom… Bend Ortodox Celts promovisao svoje pivo: Crveni irski lager

Tekstualno, ovo je najličniji album na kome se Aca Seltik uhvatio u koštac sa najdubljim osećanjima i najosetljivijim temama u dotadašnjoj karijeri “What’s Goin’ On?” posvećena supruzi i “Your Song” posvećena sinu, predstavljaju potpunu novinu u opusu Kelta, a izuzetno emotivnih momenata ne manjka ni u “Pain For Sale”. Album donosi i još jedan izuzetan autorski pečat Dejana Grujića koji je napisao većinu muzičkog sadržaja ovog albuma.

One, Two…Five!_Orthodox Celts_zeleni vinil

Koautorski tekstualni tandem (Aca Seltik i Dejan Grujić) iznedrio je buduće nezaobilazne koncertne favorite “Queen Of The Day” i “Two Faces”, od kojih je ova druga bila i singl sa ovog albuma, kao i “The Sparrow Song” koja otvara album. Tekstualni doprinos su koautorski dali i Dragana Ponjavić u pesmama “Native Ground” i “Freedom Cry”, odnosno Nenad Lazarević u pesmi “Can’t Say Another Prayer”.

Aca Seltik: Ne foliram se i ne glumatam, ako otpevam nešto – budite ubeđeni da to i mislim!

Što se obrada tiče, tu je “Sarah” grupe Thin Lizzy, okrenuta potpuno naglavačke, koja je od balade postala apsolutni hit za finale svake set liste, a koju je i lično odobrio i pohvalio Geri Mur. O pesmi “Fields Of Athenry” ne treba dodatno trošiti reči: jedna od najpopularnijih “Rebel Songs”, stadionski favorit Seltikovih navijača, dobila je verziju koju je publika u Dablinu nazvala najboljom ikada snimljenom.

U svakom slučaju “One, Two… Five!” je jedan od onih temeljnih kamenova koji grupu Orthodox Celts tako čvrsto drže na vrhu.

Aca Seltik i The Big 4 obradili čuvenu stvar Miše Aleksića u Motorhead/punk fazonu

Orthodox Celts je Celtic rok bend iz Srbije, osnovan 1992. Kao prvi irski bend u Istočnoj Europi, tokom poslednjih 20 godina popularizuju irsku muziku i kulturu. Izvrsni nastupi, pozitivna atmosfera i zagarantovano odličan koncertni nastup, postupno su doveli njihovu vernu publiku do stvaranja vojske obožavatelja koja Kelte prate gde god da sviraju. Iza sebe imaju nekoliko turneja i brojnih koncerata širom Evrope.

Izdanje je dostupno u Mascomstore radnjama, kao i na sajtu mascom.rs.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime