Home»Muzika»Homeland»Aca Seltik i The Big 4 obradili čuvenu stvar Miše Aleksića u Motorhead/punk fazonu

Aca Seltik i The Big 4 obradili čuvenu stvar Miše Aleksića u Motorhead/punk fazonu

Kompozicija Miše Aleksića "Ja ratujem sam" dobila je novi život kroz obradu grupe The Big 4.

8
Shares
Pinterest Google+
Aca Seltik i The Big 4 /Photo: printscreen
Aca Seltik i The Big 4 /Photo: printscreen

Bend okupljen oko gitariste Ivana Zoranovića, pevača Aleksandra Petrovića – Ace Seltika, bubnjara Aleksandra Petrovića Mengelea i basiste Željka Čačije objavio je na YouTubeu svoju verziju pesme “Ja ratujem sam”.

Četvorica muzičara okupljenih u grupi The Big 4 snimili su obradu ove pesme koju je napisao Bora Đorđević, dok je muziku komponovao nedavno preminuli Miša Aleksić. Ovaj hit Riblje čorbe u novom maniru objavljen je baš na dan smrti legendarnog Aleksića, pa na taj način predstavlja svojevrsni omaž umetniku koji je izgubio bitku sa koronavirusom.

– Miša je napisao muziku i vlasnik je 50 odsto prava. Kada je čuo pesmu, rekao je: “Momci, ovo je fantastično, uradite još jedan snimak i objavite kao singl”. Dao nam je svoje odobrenje, a onda je preminuo – rekao je Čačija za Sputnik.

– Pesma “Ja ratujem sam” je remek-delo. Obradili smo je u Motorhead fazonu, a potom prelazimo u pankerski stil svirke. To je simbioza raznih muzičkih stilova i naših doživljaja. Mi smo uradili tu pesmu iz čiste ljubavi prema Mišinoj i Borinoj kompoziciji. Nismo čak ni želeli da otkrijemo identitet da ne bismo privlačili pažnju – ispričao je basista.

Sav prihod od ove pesme biće prosleđen deci bez roditeljskog staranja.

– Deca bez roditelja sama se bore kroz život, prepušteni su sebi, prepušteni ulici. Zato će novac prikupljen od klikova na Jutjubu i emitovanja ići u humanitarne svrhe, za decu svratišta i bez roditeljskog starenja – napomenuo je Čačija.

Podsetite se i originalne verzije:

HL/Izvor: Sputnik

Previous post

Read&Roll: Knjige koje se čitaju - glasno... "Dženis, njen život i muzika"

Next post

Sviraćemo dok nas služe prsti.... Održana najneobičnija promocija godine, YU grupa predstavila rođendanski box-set sa 134 pesme

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *