Zabole ga briga za zabranu… Tom Džons podržava izvođenje pesme “Delilah”, i sam je peva gde god može

0
412
Tom Džons/Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Vremešni pevač Tom Džons (83) izveo je pesmu “Delilah” u petak 21. jula u dvorcu Cardiff u Velsu, da bi dan kasnije ponovio izvedbu na trkalištu u Njuberiju u subotu 22. jula, i ponovno oduševio fanove, uprkos zabrani izvođenja pesme na stadionima koju je izrekao Velški ragbi savez, jer pesma govori o ubistvu žene.

Ova poznata balada iz 1968., koju je napisao Beri Mejson, uklonjena je s spiska pesama na stadionu Principality u Kardifu zbog stihova koji opisuju ubistvo žene od strane njenog dečka pošto je uhvaćena s drugim muškarcem.

Wtf? Hit Toma Džonsa “Delilah” više se neće izvoditi u pre utakmica u Velsu jer banalizuje ubistvo žene…

Obraćajući se navijačima u Kardifu povodom spornog izvođenja pesme “Delilah’ na utakmicama Velsa, Tom Džons je izjavio:

– Ko je taj čovek koji ne želi da pevamo pesmu ‘Delilah’? Sprečio je možda hor da peva, ali nije sprečio publiku da peva. I nastavićemo da je pevamo.

Ser Tom Džons priznao: Koristim vijagru, ponekad je dobro imati i malu pomoć…

Istom prilikom je rekao:

– Ne možete da nas sprečite da pevamo “Delilah”. Nastavite da je pevate – i ja ću nastaviti.

Stav Toma Džonsa o izvođenju sporne pesme javno je podržao bivši pevač grupe Undertones Fergal Šarki koji je izjavio da je to klasična balada o ubistvu koja seže do samih temelja folk muzike.

To je čista izmišljotina… Tom Džons demantovao priče da se srušio pre nastupa u Budimpešti

Džons je i pre službene zabrane branio tekst pesme često naglašavajući da voli da je čuje kako se peva na utakmicama ragbija, i da je jako pritom ponosan što je Velšanin. Pesmu je između ostalog branio i sledećim rečima:

– To nije nikakav politički stav, to su stihovi o muškarcu koji ubija ženu. Jednostavno se u životu dogodi da je jedna žena jednom muškarcu bila neverna i on je jednostavno izgubi.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime