Priča sa lica mesta… Stiže novi dokumentarac “Moments That Shook Music: Kurt Cobain”

0
271
Kurt Kobejn/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

BBC će objaviti novi dokumentarac koji traje sat vremena povodom 30. godišnjice smrti Kurta Kobejna, glavnog vokala, gitariste i jednog od osnivača Nirvane, koji je izvršio samoubistvo 8. aprila 1994. godine.

Film se zove “Moments That Shook Music: Kurt Cobain” a prema saopštenju za javnost, dokumentarac će biti “isključivo ispričan kroz moćne i retke arhivske snimke”, pružajući “snažni prikaz dana koji su okruživali taj tragični trenutak” kada je Kobejn oduzeo sebi život.

Kobejn je napravio “pesmu koja je svetu trebala”, a onda je otišao u “snakepit” Metallice i …

Tokom poslednjih godina svog života, Kobejn se borio sa zavisnošću od droga i depresijom. Nakon predoziranja u Rimu u martu 1994. i naknadne intervencije, Kobejn je izvršio samoubistvo u svom domu u Sijetlu 8. aprila. Imao je 27 godina.

Kako prenosi magazin Rolling Stone, dokumentarac će pokazati “potresnu reakciju električara koji je otkrio Kurtovo telo, kada je bio angažovan na postavljanju njegovog bezbedonosnog sistema u kući u Sijetlu, kao i haos i konfuziju, koja je nastala nakon njegove smrti, a koju su fanovi snimili”.

Kobejn ipak nije izvršio samoubistvo? Kortni Lav pozvana na detektor laži… imala je jak motiv da ga ubije

– Ovaj dokumentarac pokušava da demistifikuje taj trenutak u vremenu, pričajući priču direktno sa scene, putem snimaka onih koji su bili tamo – rekao je jedan od šefova u BBC.

Jedan od producenata ovog dokumentarca tvrdi da film donosi svedočenja iz prve ruke.

– Kobejn je bio glas jedne generacije i njegova smrt je ostavila ogromnu prazninu – rekao je on.

Dejv Grol priznao: Naivno sam verovao Kurtu Kobejnu da retko koristi heroin, za mene je to bila droga za prostitutke i džankije iz mračnih sokaka…

Podsetimo, Kurt Kobejn je osnovao Nirvanu 1987. sa Kristom Novoselićem i bend je promenio niz bubnjara pre nego što mu se pridružio Dejv Grol 1990.

Pored osvajanja više prestižnih muzičkih nagrada i top lista širom sveta, uvršteni su u Kuću slavnih rokenrola 2014. godine i još uvek su jedan od najprodavanijih rok bendova svih vremena.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime