Kobejn ipak nije izvršio samoubistvo? Kortni Lav pozvana na detektor laži… imala je jak motiv da ga ubije

0
400
Kurt Kobejn/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Muzičar i frontmen benda Nirvana Kurt Kobejn nije izvršio samoubistvo, već je ubijen, izjavio je filmski reditelj i pisac Ijan Halperin, koji je takođe pozvao Kobejnovu udovicu Kortni Lav da ode na poligrafsko ispitivanje i otkloni sumnje da ga je ona ubila.

Kortni Lav napisala pesmu “Justice for Kurt” kao odgovor na teorije zavere o smrti Kurta Kobejna

Kako prenosi britanski tabloid San, Halperin je u intervjuu u kojem je promovisao svoju novu knjigu ”Slučaj zatvoren: Ubistvo Kobejna”, naveo da će test pomoću detektora laži pomoći Kortni Lav da ”očisti ime”, posle skoro tri decenije sumnji pojedinih fanova Nirvane i pitanja šta se zaista dogodilo.

Dejv Grol priznao: Naivno sam verovao Kurtu Kobejnu da retko koristi heroin, za mene je to bila droga za prostitutke i džankije iz mračnih sokaka…

– Presuda bi trebalo da se promeni sa samoubistva na ubistvo. Sve se ovo oslanja na forenzičke patološke dokaze, nove dokaze koje sam iskopao. Ne optužujem nikoga za ubistvo, ali izazivam Kortni da konačno ode na poligraf. Platiću za to da očistim njeno ime. Ako prođe poligrafsko ispitivanje, zakupiću bilbord na Tajms skveru i na njemu napisati – Kortni Lav je nevina – rekao je on.

Ijan Halperin/Photo: screenshot YouTube

San podseća da je Kobejn, koji je inače koristio heroin, pronađen mrtav u stakleniku iznad garaže u svojoj kući u Sijetlu 8. aprila 1994. godine.

U rukama mu je bila puška sačmara, a uprkos tome što je policijska uprava Sijetla smrt proglasila slučajem samoubistva, teorije da je Lav možda igrala ulogu u Kobejnovoj smrti opstale su u svetlu očiglednih neslaganja u dokazima, navodi tabloid.

Kortni Lav/Photo: YouTube printscreen

– U ovoj knjizi zaključujem, policija je hiljadu posto pogrešila i to je bilo ubistvo – rekao je Halperin.

FBI objavio dosije Kurta Kobejna sa izveštajima o teorijama zavere vezanim za njegovu smrt…

Ukazao je i na to da je Kobejn razgovarao sa advokatom za razvode.

– Da su se razveli, Lav ne bi dobila ni peni. A on je za Kortni Lav vredeo mnogo više mrtav nego živ. Tu je postojao motiv – rekao je Haleprin.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime