Home»Kult»FBI objavio dosije Kurta Kobejna sa izveštajima o teorijama zavere vezanim za njegovu smrt…

FBI objavio dosije Kurta Kobejna sa izveštajima o teorijama zavere vezanim za njegovu smrt…

4
Shares
Pinterest Google+
Kurt Kobejn/Photo: YouTube printscreen
Kurt Kobejn/Photo: YouTube printscreen

FBI je objavio dosije Kurta Kobejna u kojima se nalazi i izveštaj o teoriji zavere vezane za njegovu smrt.

Dosije sadrži i dva pisma  koji su poslana od pojedinaca koji su zatražili od FBI-a da istraže prave uzroke smrti pevača grupe Nirvana koji je izvršio samoubistvo.

MISTERIJA OPROŠTAJNOG PISMA KURTA KOBEJNA… NAPISANO JE CRVENIM MASTILOM I POSVEĆENO JE JEDNOJ OSOBI

Dosije od svega 10 stranica sadrži korespondenciju između FBI i pisaca pisama u kojima ih FBI informiše o istrazi oko Kobejnove smrti, odnosno njegovog samoubistva 1994. godine. Kako piše Rolling Stone, u dosijeu se nalaze i dva pisma, od kojih u jednom piše da policija koja je istraživala slučaj samoubistva Kurta Kobejna “nikada nije ozbiljno pristupila istrazi samoubistva”.

TAJNA PESME 23 S KONCERTA U MINHENU… ILI PRIČA O TRENUTKU KADA JE KURT KOBEJN ODLUČIO DA MU JE SVEGA DOSTA

U drugom pismu, napisanom 2003. godine piše sledeće: “Verujem da je u slučaju Kurta Kobejna mogla biti učinjena velika nepravda. Pišem vam u nadi da će vam pomoći u preispitivanju smrti gospodina Kobejna. Milioni obožavalaca širom sveta želeli bi da se jednom zauvek uklone nedoslednosti oko njegove smrti. Žalosno je pomisliti da se takva nepravda može dozvoliti u Sjedinjenim Državama”.

U dosijeu se takođe nalaze pisma koja je FBI poslao natrag ljudima koji su pisali i u kojima su objasnili svoje postupke. U jednom od tih pisama piše: “Da bi FBI pokrenuo istragu bilo koje pritužbe koju primimo, moraju da budu prisutne određene činjenice koje ukazuju na to da je došlo do kršenja saveznog zakona u našoj istražnoj nadležnosti”.

NAJVEĆA MISTERIJA SMRTI KURTA KOBEJNA… ZAŠTO JE MORAO JE DA UMRE U SIJETLU?

Još jedno pismo stiglo je u januaru 1997. godine iz producentske kuće Cosgrove / Meurer Productions, mesec dana pre emitovanja epizode njihove dokumentarne serije ‘Unsolved Mysteries’  (Nerazrešene misterije), a koja se odnosi na smrt Kurta Kobejna. “Barem jedan istražitelj, a reč je o Tomu Grantu, privatnom detektivu, kao i o bivšem zameniku šerifa okruga Los Anđelesa, uvereni su da je službena presuda o samoubistvu bila preuranjena zbog želje za što bržom odlukom suda”.

HL/Izvor: nacional.hr

 

Previous post

The Screaming Wheels objavili drugi video singl sa predstojećeg albuma "Istramental"

Next post

Rođendan Vlade Divljana 4 Maljčika slave "Rusijom"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *