Predstava “35 kalorija bez šećera” 22. i 27. maja u Domu omladine Beograda

0
73
35 kalorija bez šećera/ Photo: Promo
Oglasi

U nastavku programa edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere, koji organizuju DOB i Studio Centar, 22. i 27. maja u sali Amerikana biće izvedena predstava “35 kalorija bez šećera”.

Predstava je zasnovana na istoimenoj knjizi Jasminke Petrović i govori o problemu ishrane i anoreksije među mladima, posebno devojkama.

Koliko je teško odupreti se modnim trendovima koji nam dolaze sa medija, posebno društvenih mreža u kojima se najčešće potencira fizički izgled mladih devojaka, koje sve to upijaju i stvaraju pogrešnu sliku o sebi i svom telu.

Jovana i Tara provode zimski raspust kod jedne vesele porodice u Grockoj. I dok okolna brda dremaju pod debelim snegom, a Dunav gleda svoja posla, u kući se odvija drama.

Edukativne predstave za mlade ponovo na programu Doma omladine Beograda

Kad vaga pokaže pola kilograma više, neko nestaje iz kuće, neko dolazi do zapanjujućeg saznanja kopajući po Internetu, a jedna devojka se bori sa zmijom u stomaku. Negde pored Save, događa se nešto veoma slično, ali mnogo strašnije…

Junaci u predstavi su mladi ljudi, koji svojim postupcima tragaju, najpre za otkrivanjem problema, a potom i za rešavanjem istog.

Pored glavne teme, odnosno problema ishrane, ova priča promoviše i vrednosti prijateljstva, porodičnog života, ali i osećaja empatije, koja tako mnogo nedostaje mladima, danas.

35 kalorija bez šećera/ Photo: Promo

Predstava ima za cilj da edukuje i upozori mlade ljude, posebno devojčice, na stravične posledice koje nastaju odbijanjem uzimanja hrane, zarad želje da budu mršavije.

Predstava je namenjena uzrastu od 12 i više godina i predstavlja najbolji način da današnji tinejdžeri, a i starija publika prepoznaju simptome ovog teškog poremećaja.

Tokom 2024. godine Dom omladine i Studio Centar zajedno će realizovati edukativni pozorišni program namenjen tinejdžerima.

Dva puta mesečno publika – mladi, ali i njihovi roditelji, nastavnici i pedagozi, biće u u prilici da vidi predstave koje obrađuju aktuelne teme iz života tinejdžera: narkomanija, vršnjačko nasilje, marginalizovane grupe mladih, problemi odbacivanja, otuđenje, anoreksija…

Istovremeno, kroz ovaj ciklus predstava, DOB i Studio Centar kreiraće platformu za razgovor o svemu onome što direktno utiče na život i sazrevanje tinejdžera.

Photo: Promo

Ulaznice su u prodaji putem eFinity mreže i onlajn. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 800 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.

Zainteresovani za grupne popuste sve informacije mogu dobiti putem mejla studiocentar@gmail.com.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime