Besplatan koncert “Apsolutno Muzika.” 28. maja u Velikoj dvorani Kolarca

0
95
Magdalena Nešković i Mihajlo Miletić/ Photo: Ana Glušica
Oglasi

Koncert “Apsolutno Muzika.” u organizaciji omladinskog  udruženja Ishod, biće održan u utorak, 28. maja 2024. godine u 20 časova u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

Ovom prilikom publici će se predstaviti mladi profesionalni umetnici: novoformirani simfonijski orkestar Iuvenis pod dirigentskom palicom Mihajla Miletića, uz solistkinju pijanistkinju Magdalenu Nešković.

Magdalena Nešković/ Photo: Ana Glušica

Na programu koncerta “Apsolutno Muzika.” su klavirski koncert u a-molu Edvarda Griga i Peta simfonija Ludviga van Betovena. Iako Betoven i Grig dolaze iz različitih vremenskih i kulturnih konteksta mi smo odlučili da na poseban način povežemo ova dva važna dela umetničke muzike. Naime, na sceni će biti prisutan i dramski narator koji će na kreativan način povezati ova dela i njihove autore.

– Naša kreativna vizija je da ovo ne bude samo koncert, već i interakcija sa publikom kao svojevrsno putovanje kroz muziku i reči, spajajući prošlost i sadašnjost, individualno i univerzalno- saopštili su organizatori.

Mihajlo Miletić/ Photo: Ana Glušica

Omladinsko  udruženje Ishod čini grupa umetničkih profesionalaca koja za cilj ima organizovanje, promovisanje događaja, te unapređivanje odnosa tradicionalnih i univerzalnih vrednosti u oblastima umetničke muzike, književnosti, slikarstva, vajarstva, sporta, pozorišne i filmske umetnosti, kao i podsticaj razvoja i afirmacije mladih profesionalnih umetnika.

– Kroz naše delovanje težimo da budemo izvor svetlosti i motivacije za sve one koji tragaju za inspiracijom i oplemenjivanjem. Pored toga, osim što želimo da delimo svoju umetnost sa širom publikom, takođe pozivamo i sve one koji dele naše vrednosti i ciljeve da nam se pridruže u ostvarivanju naše misije – dodaju iz Ishoda.

Koncert je besplatan i rezultat je isključivo zalaganja mladih umetnika i entuzijazma njihovih stručnih saradnika.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime