Musicology Sessions … Ana Popović 16. juna u Bitefartcafeu

0
179
Ana Popović (Barutana)/ Photo: AleX
Oglasi

Musicology Sessions je i ovog leta domaćin nezaboravnih muzičkih događaja. Jedan od njih je i koncert Ane Popović, žene koja je spojila fank i slajd tehniku sa čvrstim bluz gruvom i soulful glasom.

Ana Popović prvi put dolazi u Bitefartcafe 16. juna gde će pred domaćom publikom da predstavi najnoviji album “Power” koji je objavila u maju 2023. godine.

Ovaj album nije samo kolekcija pesama, već snažna i lična priča o preživljavanju kroz veru, odlučnost i upornost.

Ana Popović (Barutana)/ Photo: AleX

Šta publika može da očekuje od vašeg koncerta u Beogradu?

– Nastupam u proširenom sastavu. Bend je sjajan i nekolicina njih su muzičari sa mog novog projekta Fantastafunk koji ću, nadam se, uskoro dovesti, u punom sastavu, u Beorgad ili Srbiju ili na Balkan! Sviramo pesme sa novog albuma “Power” koji je jedan veliki miks gospela, soul-a, funk-a i bluesa – nov zvuk.

Možete li nam reći nešto više o Vašem najnovijem albumu “Power”? Šta Vam je bila inspiracija?

– Album “Power” je za mene mnogo više od samo muzike. Snimljen u teškom periodu mog života, postao je simbol inspiracije i snage i pored svih izazova. Krajem 2020. godine, suočila sam se sa dijagnozom raka dojke, što je bila vest koju je nemoguće opisati rečima. Međutim, samo nekoliko dana kasnije, tokom razgovora sa mojim prijateljem i basistom iz benda, Buthelom, shvatila sam da nema mesta za očajanje. Istog dana smo počeli da radimo na albumu i ja sam na sopstvenoj koži osetila koliko magije, koliko pozitivnog uticaja muzika ima na naše živote. Snimanje albuma odvijalo se između mojih hemioterapija, putovanja iz Amsterdama u Los Angeles, i rezervisanja studija gde god bismo uspeli da ih pronađemo, u vreme Covid pandemije, 2021. godine. Svaka teška misao, svaki trenutak brige pretvarali smo u fokus na pesme, planiranje snimanja i pisanje tekstova. Taj period, iako izazovan, prolazio je mnogo lakše i pozitivnije nego što sam prvobitno mislila. To me je inspirisalo da oformim veliki soul-funk sastav Fantastafunk, koji bi mogao da prenese esenciju albuma na najbolji način. Sniman u Los Angelesu, na Floridi, u Dallasu i Detroitu, “Power” je zaista bio moja moć da prođem kroz najteže trenutke.

Ana Popović (Barutana)/ Photo: AleX

Anin autorski rad i strast prema muzici su oblikovali njen identitet kao zaštitnice savremenog bluza.

Kroz decenije, ona je pokazala nepokolebljivu posvećenost svom umetničkom putu, putujući svetom, osvajajući nagrade i priznanja i inspirišući ljude širom sveta svojom autentičnošću i talentom.

Njena izvedba ne samo da zadovoljava muzičke apetite, već otvara vrata za introspekciju i emotivno povezivanje sa temama koje prepliću njen repertoar.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Tickets Vision, kao i na sajtu tickets.rs.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime