Na sat vremena Beograd je bio najrokerskiji grad na svetu… 1.000 gitara na Trgu republike, slika koja se ne zaboravlja

0
1177
1.000 gitata, screenshot YouTube
Oglasi

Guitar Art koncert okupio je u nedelju hiljadu gitarista na Trgu Republike u Beogradu koji su muziciranjem u rokenrol slavlju sa poznatim muzičarima postavili nacionalni rekord u prisustvu instrumentalista koji sviraju gitaru i slične istrumente na jednom mestu u Srbiji.

Koncert “1000 gitara” privukao je u centar Beograda pre svega najmlađe gitariste i njihove profesore, ali svirale su zajedno i čitave porodice koje su sačinjavale tri generacije: deda, otac i sin… Bilo je majki sa ćerkama koje su “prašile” sa Beogradskim bluz kvartetom i specijalnim gostima koncerta među kojima su bili Dejan Cukić, Yu grupa, Kiki Lesendrić i Piloti, Srđan Gojković Gile, Bojana Stamenov, Nikola Čuturilo – Čutura.

– Ovo je konačno momenat u kojem makar na sat vremena menjamo silikone vitaminima na Trgu Republike. Ovo je sećanje na moju mladost i početke u rokenrolu. Srećan sam – kazao je Nikola Čuturilo Čutura.

5 najpoznatijih gitara u istoriji popularne muzike…

Za nekoliko minuta na Trgu Republike okupilo se nekoliko hiljada znatiželjnika koji su uživali u prvorazrednom muzičkom događaju. Okupljeni su plesali, smejali se i uglavnom pitali odakle ovako nešto u centru Beograda.

– Ovaj koncert je je dobra vest za sve nas. Nisam mogao da pretpostavim da će 1.000 gitarista ispuniti Trg Republike. Pitam se, koliko ih je u Beogradu, ako su ovako lako ispunili centar grada -rekao je Žika Jelić iz YU grupe.

Top 10 klasičnih rifova koje bi svaki “pristojan” gitarista trebalo da zna

Gitaristi i gosti koncerta su svirali, a publika slušala: “Smoke on the Water” (Deep Purple), “Satisfaction” (The Rolling Stones), “Highway to Hell” (AC/DC) “Get back” (The Beatles), “Mornar” YU Grupa…

– Za mene je ovo izuzetan događaj. Nikada nisam video ovoliko gitarista na jednom mestu. Drago mi je da sam deo ovakvog koncerta – izjavio je Srđan Gojković Gile.

Organizator ovog koncerta bio je Gitar Art Festival, a održan je u okviru programa manifestacije “Beogradski dani porodice”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime