Povratak u velikom stilu… AC/DC posle 7 godina održali prvi nastup uživo

0
420
ACDC-live, press promo
Oglasi

AC/DC su se vratili u velikom stilu. Naime, posle sedmogodišnjeg izbivanja s pozornica, bend je nastupio na Power Trip Festivalu prošle subote u kalifornijskom Indiu.

Na festivalu je bend u dvosatnom repertoaru kombinirao između svojih klasika (“Highway to Hell”, “Hells Bells”, “Thunderstruck”) kao i pesama sa zadnjeg albuma “Power Up” koji je bend objavio 2020.

AC/DC menja postavu? Klif Vilijams se vratio iz penzije, Met Log menja Fila Ruda…

Kako je ovo bio prvi nastup benda posle izdanja albuma, publika je premijerno mogla da uživo čuje pesme “Demon Fire”, “Shot in the Dark”. AC/DC je nastupio pred više od 80.000 oduševljenih fanova.

Povratak benda svakako dolazi kao olakšanje obožavaocima posle “Rock or Bust” turneje 2016. godine. Na toj turneji bendu je krenulo naopako sve što je moglo. Na početku je zbog zdravstvenih problema turneju napustio Malkolm Jang, a bubnjara Fila Ruda je zbog problema sa zakonom zaminio Kris Slejd.

Porodica Bona Skota dobila bitku oko prava na ime pokojnog pevača AC/DC

Na drugoj polovini turneje je zbog opucanja bubne opne turneju napustio Brajan Džonson. Usledio je neverovatan preokret; bendu se na poslednja 22 koncerta priključio Eksl Rouz. Džonsonovi problemi sa sluhom pokrenuli su debatu hoće li bend ikada više moći da nastupi uživo. Posle kraja turneje je zbog odlaska Jounga, i Džonsonovih problema, napustio i basista Klif Vilijams. Međutim, on se vratio već 2020., u vreme snimanja albuma “Power Up”.

Igi Pop: Nudili su mi da budem pevač AC/DC, morao sam da odbijem…

Bendu se, na ovom koncertu, osim standardne postave Džonsoba na vokalu, Angusa Janga na gitari i Vilijamsa na basu, priključio Stivi Jang (nećak Angusa i Malkolma) na gitari, kao i Met Log na bubnjevima.

Album “smrti” koji spasava živote… 10 neverovatnih priča o albumu “Back in Black” AC/DC

Ove godine bend obeležava 50 godina delovanja, ali iako za ovu godinu (još) nisu objavili nikakve planove, svakako su dali nadu fanovima da će u velikoj godiđnjici moći da očekuju još novosti.

Evo kako je bilo na Power Trip Festivalu:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime