Postanite avatar na jedan dan… Beograd će u nedelju biti prestonica Pandore

1
550
Avatar: Put vode/Disney promo
Oglasi

Premijera nastavka jednog od najgledanijih filmova u istoriji svetske kinematografije – “Avatar: Put vode”, biće održana u sredu 14. decembra u 20h u Velikoj sali mts Dvorane

A u susret premijeri filma “„Avatar: Put vode” koja kuca na vrata, u nedelju 11. decembra, u holu mts Dvorane od 10h biće organizovano druženje fanova ove filmske sage.

Novi film inspirisan je Kameronovom fasinacijom okeanima, a glumci su prošli obuku ronjenja kako bi uspeli da par minuta “dišu” pod vodom

192 minuta koje smo čekali 156 meseci… “Avatar: Put vode” 14. decembra konačno u bioskopima

Publika je davne 2009. godine uplovila u svet 3D bioskopskog uživanja zahvaljujući maestralnom filmu reditelja Džejmsa Kamerona – “Avatar”.

Avatar: Put vode/Disney promo

Svi fanovi moći će da uplove u svet Pandore i postanu Avatar na jedan dan i to samostalno i već kostimirani ili uz pomoć ekipe animatora koji će profesionalno ‘’pretvoriti’ zainteresovane u Avatara.

Predstojeća nedelja je dan posvećen filmu reditelja Džejmsa Kamerona “Avatar: Put vode”, a ekipu animatora čine organizatori čuvene beogradske “Zombi šetnje”.

Džejms Kameron konačno rešio misteriju… Zašto su avatari plavi?

Za najkreativnije posetioce “Avatar Dana” biće obezbeđene ulaznice za jednu od projekcija filma u mts Dvorani. Nakon maskiranja, planirana je šetnja ekipe Avatara ulicama glavnog grada, čime Beograd, bar na kratko može odisati stilom planete Pandore.

“Avatar: put vode” prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode u nadi kako bi preživeli i na tragedije koje su ih zadesile.

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Neitiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma “Avatar” sada je formirao porordicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

Kejt Vinslet o saradnji s Džejmsom Kameronom, 26 godina posle “Titanika”: Nismo više isti ljudi, u “Avataru 2” sam pobedila sebe

Ideja je bila, kako se navodi, da novo naučno-fantastčno ostvarenje prikaže neodoljivu, poznatu priču, ovaj put baziranu na emocijama:

– Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremene posvetili odnosima i emocijama u prvom, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili – istakao je Kameron.

Avatar: Put vode/Disney promo

Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okenima, a kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom podvodnom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i slavnu Sigurni Viver dobitnicu nagrade BAFTA, kao i voljenu Kejt Vinslet koja se pridružila postojećoj Avatar ekipi, prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta “diše” pod vodom.

Oglasi

1 KOMENTAR

  1. Jos jedan odlican film! Skoro sam gledao sa decom u bioskopu i bas me je podstakao na razmisljanje.I mi ljudi bismo morali kao avatari da cuvamo jedinu planetu koju imamo i da koristimo hidrogenizovanu vodu a ne da unistavamo sve oko sebe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime