192 minuta koje smo čekali 156 meseci… “Avatar: Put vode” 14. decembra konačno u bioskopima

0
207
Avatar: Put vode
Avatar: Put vode/ Photo: Promo (20th Century Studio)
Oglasi

Premijera naučnofantastičnog ostvarenja “Avatar: Put vode”, reditelja Džejmsa Kamerona, zakazana je za 14. decembar širom bioskopskih sala za čije prikazivanje se ulaznice već od danas mogu pronaći na blagajnama. 

Trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron “uvukao” svetsku publiku, impresioniranu tada najnovijom 3D tehnologijom, u unutrašnjost sveta daleke planete Pandore, ponovo nas sada lansirajući u orbitu i ka priželjkivanoj premijeri naučnofantastičnog ostvarenja.

Avatar: Put vode
Avatar: Put vode/ Photo: Promo (20th Century Studio)

Posle čekanja nastavka Kameronovog naslova, prvobitna publika je tokom poslednje dekade odrasla i sazrela, a u međuvremenu su se pojavili i neki novi, mlađi fanovi.

U skladu sa tim, prema zamisli kreatora filma evuluirali su i sami likovi iz predstojećeg naslova, ponovo predvođeni glumcima Semom Vortingtonom i Zoi Saldanom.

“Avatar: Put vode” prikazuje porodicu Sali, koju uz Džejka i Nejtiri čine i njihova deca, prati nevolje sa kojima se oni susreću i puteve kojima prolaze kako bi sačuvali jedni druge, osvrće se na bitke koje vode u nadi kako bi preživeli i na tragedije koje su ih zadesile.

Avatar: Put vode
Avatar: Put vode/ Photo: Promo (20th Century Studio)

Kameron je u jednom od intervjua istakao da film uranja dublje u dinamiku roditeljskih odnosa između Džejka i Neitiri i njihovih naslednika, jer neobični par iz prvog dela filma “Avatar” sada je formirao porordicu i postao roditelj nekoliko dece, usvojenih i bioloških.

Ideja je bila, kako se navodi, da novo naučno-fantastčno ostvarenje prikaže neodoljivu, poznatu priču, ovaj put baziranu na emocijama:

– Rekao bih da je u novom filmu više naglasak na likovima, više na priči, na odnosima i više na emocijama. Nismo toliko vremene posvetili odnosima i emocijama u prvom delu, kao sada. Film duže traje jer ima i više likova kojima smo se posvetili – istakao je Kameron.

Avatar: Put vode/ Photo: Promo (MegaComFilm)

Novi film inspirisan je režiserovom fasinacijom okeanima, a kako i sam naslov nagoveštava “Avatar: Put vode” većinski je sniman pod vodom, za čije potrebe je koriščen veliki broj kamera, sa specifičnom, unapređenom tehnologijom.

Kako bi što prirodnije izvela svoje uloge u takvom podvodnom prostoru, glumačka ekipa koja uključuje i slavnu Sigurni Viver dobitnicu nagrade BAFTA, kao i voljenu Kejt Vinslet koja se pridružila postojećoj Avatar ekipi, prošla je obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta “diše” pod vodom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime